Kırıkkale'de İsmail Yavuz ata mirasına gözü gibi bakıyor: Bu patlıcan 40 yıldır hiç değişmedi

Kırıkkale'de İsmail Yavuz ata mirasına gözü gibi bakıyor: Bu patlıcan 40 yıldır hiç değişmedi
 İnternet Editörü
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyünde ata tohumlarıyla yetiştirilen meşhur Karaahmetli patlıcanı, pazarda kilogramı 100 TL'den alıcı bularak sofralara lezzet katıyor.

Kırıkkale Bahşılı Karaahmetli Köyü ata tohumu patlıcanı üretimi ile kentin tarımsal zenginliğini ve köklü gastronomi mirasını yaşatmaya devam ediyor. Kendine özgü aroması, ince kabuğu ve eşsiz lezzetiyle bölgenin en çok rağbet gören yöresel ürünlerinin başında gelen meşhur patlıcan, asırlık tohumlardan sofralara uzanıyor.

KIRIKKALE'NİN GASTRONOMİ MİRASI: KARAAHMETLİ PATLICANI

Bahşılı ilçesinin verimli topraklarına sahip Karaahmetli köyünde geleneksel yöntemlerle yetiştirilen patlıcanlar, Kırıkkale mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hibrit tohumlara karşı asırlık ata tohumlarının korunmasıyla yetiştirilen ürün, doğallığı ve tadıyla fark yaratıyor.

40 YILLIK EMEK: BABA-DEDE TOHUMUYLA GELEN EŞSİZ LEZZET

Yaklaşık 40 yıldır bölgede patlıcan, biber ve fasulye üretimi yapan çiftçi İsmail Yavuz, bu özel ürünün sırrını paylaştı. Ürettikleri patlıcanın nesilden nesile aktarılan gerçek bir ata tohumu olduğunu vurgulayan Yavuz, dedelerinden kalan mirası yarım asra yakın bir süredir aynı titizlikle toprakla buluşturduklarını belirtti.

PAZARDA 100 LİRAYA ALICI BULUYOR

Lezzetiyle damaklarda iz bırakan ve yemeklere ayrı bir tat katan Karaahmetli patlıcanı, semt pazarlarında da büyük ilgi görüyor. Tezgahlarda kilogramı 100 liradan satışa sunulan meşhur patlıcan, yüksek kalitesi sayesinde vatandaşlardan yoğun talep alıyor.

ÜRETİCİ İSMAİL YAVUZ GELENEKSEL TARIMI ANLATTI

Karaahmetli'nin bereketli topraklarında ata tohumunu yaşatmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren İsmail Yavuz, doğal üretimden ve yerli tohumdan asla vazgeçmediklerini, bölgeye özgü bu lezzeti geleceğe taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.