Kırıkkale’de işgücü uyum programı onaylandı, Yüzlerce kişiye istihdam fırsatı
Kırıkkale'deki kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmak üzere 291 kişiyi kapsayan İşgücü Uyum Programı onaylandı. Delice ilçesinde ise 78 vatandaşın bu programdan faydalanacağı duyuruldu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yaptığı görüşme sonucunda, programın 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.
Programın detaylarına ilişkin açıklama yapan Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan, ilçedeki Kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarında istihdam sağlanacağını ifade etti. Uyan, programın Kırıkkale ve Delice halkı için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, bu tür projelerin yerel kalkınmaya katkı sağladığını belirtti.
Başvurular, İŞKUR'un internet sitesinde duyurulacak. Yetkililer, vatandaşların başvuru koşulları ve tarihlerini takip etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. İŞKUR aracılığıyla yapılacak başvuruların ardından, belirlenen süre içerisinde işe alımlar gerçekleştirilecek.
İşgücü Uyum Programı, Kırıkkale ve Delice’de işsizliği azaltmayı ve halkın kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamayı hedefliyor. Yetkililer, bu tür projelerin yerel halkın ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.