Kırıkkale'de hobi olarak başladı! Siparişlere yetişemiyor
Kırıkkale’de yaşayan 61 yaşındaki Ayşe Biçer, internette görerek başladığı çanta örme işini büyüttü. Türkiye’nin her bölgesinden iş alan Göçer, siparişlere yetişemiyor.
Kırıkkale kızılkanat iş Merkezi’nde bulunan küçük bir işletmede çanta ören Ayşe Biçer, girişimci kadınlara örnek oluyor.
Kırıkkale'de yaşayan 61 yaşındaki Ayşe Biçer, kentte bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor. Yaklaşık 10 yıldır terzilik yapan Ayşe Biçer, Kızılkanat İş Merkezi’nde bulunan Cemre’m Çeyiz Evi işletmesinde yaptığı çantaları Türkiye’ye pazarlıyor. İnternette gördüğü bir örgü videosu ile ilk olarak kızına supla yapan Biçer, daha sonra kendini bu işte geliştirmiş. Örgü makinası alarak çanta, sepet, supla, ekmek sepeti yapmaya başlayan Ayşe Biçer’in en büyük destekçisi eşi ve kızı oldu. İşleri ilk başta evden yürüten Biçer, daha sonra internetten sipariş almaya başlamış. İşlerin yoğunluğu sebebiyle de 5 ay önce kendine iş yeri açmış.
VİDEO İZLEYEREK ÖĞRENDİ
Üç çocuk sahibi Ayşe Biçer, bu işe nasıl başladığını anlattı. Kızıyla beraber video izlerken önlerine çıkan bir örgü videosunun hayatını değiştirdiğini anlatan Biçer, şu ifadelere yer verdi: Videoya kızımla otururken denk geldik. Kızım bana anne sen bu örgüyü yapabilirsin. Bana supla yap dedi. Bende kızımı kıramadım. İlk olarak kızıma 6 tane supla yaptım. Sonra baktık çok güzel oldu. Kızımın arkadaşları da istedi. Onlara da yapmaya başladım. Daha sonra çanta yapımını öğrendim. Kendi sosyal medya hesabımı kurdum(Cemrem Çeyiz Evi). Oradan sipariş almaya başladım. Bu örgü için makine almam gerekiyordu. Eşimin desteğiyle makinayı aldık. Çantalar ve çocuk sepetleri örmeye başladım” ifadelerine yer verdi.
61 YAŞINDA KENDİ MARKASINI KURDU
İşini severek yaptığını ifade eden ve her geçen gün kendini geliştirdiğini söyleyen Biçer’in şimdilerde ki hayali işini daha da büyütmek. Emek vermeden iş olmadığını söyleyen Biçer: “Bu iş kolay değil, emek istiyor. İpin kilosunu 75 liradan alıyorum. 3 ipten bir çanta ancak çıkıyor. Ben günlük bir adet çanta örüyorum. Ayrıca çeyiz için pike, nevresim, hurç işlemeleri yapıyorum. Kadınların kendi ayakları üzerinde durması çok önemli. Kadınlarımız yeter ki öğrenmek istesin. Ben 61 yaşımda internetten video izleyerek kendimi geliştirdim ve bu işe başladım. Kırıkkale’de bu işi yapan başka kimse yok. Ben kadın girişimciyim ve her zaman kadınların kendi hedeflerine koşmalarını öneriyorum. Sevdikleri işlerde kendilerini geliştirsinler. ” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.