KIRIKKALE’DE GÜZELLER GEÇİDİ

KIRIKKALE’DE GÜZELLER GEÇİDİ
Kırıkkale’de düzenlenen ‘Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kuzu ve Oğlaklar Jüri Karşısında

Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği tarafından ‘Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması’ düzenlendi. Tarım Fuarında düzenlenen yarışmada yetiştiriciler kuzu ve oğlaklarını süsleyerek, jüriye sundu. Sahiplerince süslenen buzağı, kuzu ve oğlaklar tek tek jüri önünden geçirildi.

Kuzuların Birincisi ‘İsmail Salış’

Kuzu güzellik yarışmasında birinci olan Keskin İlçesinden İsmail Salış’a kırkım makinesi, ikinci olan Balışeyh İlçesinden Mesut Mert Özçam kepenek (Çoban Kepenesi) , üçüncü olan yarışmacı Yahşihan İlçesinden Nuri Doğan’a 400 lira para ödülü, dördüncü olan Merkez Samed Kaplan ise kuzu tartım aleti hediye edildi.

Oğlakların Birincisi ‘Samed Kaplan’

Oğlak Güzellik yarışmasında ise birinci olan Samed Kaplan’a kırkım makinesi, ikinci olan Balışeyh ilçesinden Fatih Demirdağ kepenek (Çoban Keçesi), üçüncü olan yarışmacı Mustafa Okatan 400 lira para ödülü, dördüncü olan Balışeyh ilçesinden Sinan Öcal ise kuzu tartım aleti hediye edildi.

Birlik Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy fuar alanında yetiştiriciler ile bir araya gelerek küçükbaş hayvancılık sorunu, problemleri ve çözümleri hakkında istişarede bulundular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.