Kırıkkale’de din hizmetlerine güç katacak kurs başlıyor
Kırıkkale İl Müftülüğü, Diyanet Akademisi iş birliğiyle din görevlilerine yönelik önemli bir hizmet içi eğitim programını hayata geçiriyor. “Talim ve Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu” adıyla düzenlenecek kurs, Kur’an-ı Kerim tilavetinde standartların yükseltilmesi ve mesleki yeterliliğin artırılmasını hedefliyor.
KUR’AN EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM
Üç ay sürecek olan eğitim programında haftalık 20 saat ders verilecek. Kurs kapsamında din görevlilerine talim ve tecvid uygulamaları, yüzüne ve ezbere okuma, Kur’an-ı Kerim meali, ilmihal bilgisi, dini musiki ve mesleki formasyon gibi alanlarda kapsamlı bir eğitim sunulacak. Katılımcılar, hem teorik hem de uygulamalı derslerle mesleki donanımlarını geliştirme fırsatı bulacak.
İKİ GRUP HALİNDE DÜZENLENECEK
Eğitim programı iki dönem halinde uygulanacak.
Birinci grup, 20 Ekim 2025 – 9 Ocak 2026 tarihleri arasında eğitim görecek.
İkinci grup ise 23 Mart 2026 – 19 Haziran 2026 tarihleri arasında kursa katılacak.
Kursa başvurular 29 Eylül – 10 Ekim 2025 tarihleri arasında alınacak. Adaylar ayrıca bir mülakata tabi tutulacak.
MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA: “HİZMET KALİTESİ ARTACAK”
Kırıkkale İl Müftülüğü yetkilileri, düzenlenen bu eğitim programıyla din hizmetlerinin niteliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Kursun, cami ve diğer dini mekânlarda görev yapan din görevlilerinin hem bireysel gelişimine hem de vatandaşlara sunulan dini hizmetin kalitesine olumlu katkı sağlayacağı vurgulandı.
BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR
Eğitime katılmak isteyen din görevlilerinin başvuru sürecini dikkatle takip etmeleri öneriliyor. Mülakat süreciyle seçilecek adaylar, belirlenen tarihlerde kursa dâhil olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.