Kırıkkale’de çiçek aşkı hırsızlara karşı kazandı: Emekleri koruma altında

Kırıkkale’de çiçek aşkı hırsızlara karşı kazandı: Emekleri koruma altında
 İnternet Editörü
Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Hatun Ataseven, kapısının önünü çiçeklerle donatıyor. Defalarca çalınmasına rağmen yılmayan Ataseven, rengârenk çiçekleriyle mahallenin güzelliğine güzellik katıyor. Artık çiçekleri güvence altında.

Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Hatun Ataseven, yıllardır doğaya olan sevgisini kapısının önüne diktiği çiçeklerle gösteriyor. Geçmişte uzun yıllar aşçılık yapan, şimdi ise ev hanımı olarak yaşamını sürdüren Ataseven, evinin bulunduğu apartmanın önünü adeta çiçek bahçesine çevirmiş durumda. Rengârenk çiçeklerle süslediği giriş kısmı, mahalle halkının da ilgisini çekiyor.

hatus.jpeg

ÇİÇEK SEVGİSİYLE SABRIN BULUŞMASI

Ancak Ataseven’in bu emeği her zaman karşılıksız kalmıyor. Ne yazık ki, sabah diktiği çiçekleri gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kökünden sökülerek çalınıyor. Üstelik bu durum defalarca yaşanmış. Her seferinde hayal kırıklığına uğrayan Hatun Ataseven, buna rağmen vazgeçmiyor. “Her gidenin yerine yeniden dikiyorum. Onlar kopardıkça ben yeşertmeye devam ediyorum” diyen Ataseven, sabrıyla ve kararlılığıyla çevresindekilere örnek oluyor.

hatun2.jpeg

GÜVENLİK KAMERASIYLA YENİ DÖNEM

Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle apartman yönetimi tarafından giriş kısmına güvenlik kamerası yerleştirildi. Artık Hatun Hanım’ın çiçekleri daha güvende. Kamera sisteminin kurulmasının ardından herhangi bir hırsızlık yaşanmadığını belirten Ataseven, “Artık içim daha rahat. Emeklerimin boşa gitmeyeceğini bilmek güzel bir his” sözleriyle memnuniyetini dile getiriyor.

hatun3.jpeg

“TOPRAKLA UĞRAŞMAK RUHUMA İYİ GELİYOR”

Çiçek dikmenin sadece görsellik olmadığını vurgulayan Ataseven, “Toprakla uğraşmak bana huzur veriyor. O çiçekler büyürken ben de hayata yeniden tutunuyorum. Bir zamanlar aşçıydım, mutfakta binlerce kişiye yemek hazırladım. Şimdi çiçeklere emek veriyorum. Bu da bir çeşit şifa” diyerek yaşam enerjisini paylaşıyor.

hatun4.jpeg

MAHALLE SAKİNLERİNDEN DESTEK

Mahalle sakinleri de Hatun Ataseven’in çabasını takdir ediyor. Onun sayesinde apartman girişinin daha estetik ve huzur verici bir görünüme kavuştuğunu belirten komşuları, “Hatun abla, bu apartmanın neşesi oldu. Onun diktiği çiçekler sayesinde burası sanki küçük bir botanik bahçesi gibi” şeklinde konuşuyor.

hatun6.jpeg

SON SÖZ: ÇİÇEKLER GİDER, UMUT KALIR

Hatun Ataseven’in hikâyesi, küçük bir çiçek bahçesinin arkasındaki büyük sabrı ve sevgiyi anlatıyor. Her sabah yeniden çiçek diken bu güçlü kadının mesajı ise net: “Çiçekleri koparsanız da umudu sökemezsiniz.

hatun5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum