Kırıkkale'de birçok noktada elektrikler kesilecek

Kırıkkale'de birçok noktada elektrikler kesilecek
 Muhabir
Başkent EDAŞ, Kırıkkale Merkez ilçesinde bugün planlı bakım ve şebeke arızaları nedeniyle 77 noktada elektrik kesintileri yaşandığını açıkladı.

Başkent EDAŞ, Kırıkkale Merkez ilçesinde bugün kapsamlı elektrik kesintileri yaşandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, planlı bakım çalışmaları ve anlık şebeke arızaları nedeniyle toplam 77 farklı noktada elektrik kesintilerinin devam ettiği bildirildi. Planlı bakım çalışmaları, genellikle 09.00-17.00 ve 09.30-17.30 saatleri arasında sürerken, arıza ekiplerinin sahada hızlı müdahale için hazır beklediği belirtildi.

Planlı Kesintiler ve Şebeke İyileştirme Çalışmaları

Başkent EDAŞ, şebeke altyapısının güçlendirilmesi ve daha güvenli enerji arzı sağlanması amacıyla planlı bakım çalışmalarına hız verdi. Kesintiden etkilenen bölgeler arasında Çamlık, Bağlar, Atatürk, Dadaloğlu, Güllü, Mahmut Kaya, Ulu, Bademli, Ufuk, Milli Egemenlik ve Rıza Efendi gibi merkezi caddeler yer alıyor. Ayrıca Rafineri Yolu Caddesi çevresi ile Hakim Yusuf Çağlayan, Celal Öktem, Orhan Gazi ve Muhtar Halil Baykal sokaklarında da çalışmalar devam ediyor.

Anlık Arızalar Nedeniyle Kesintiler Sürüyor

Planlı kesintilere ek olarak, bazı mahallelerde beklenmedik şebeke arızaları da yaşanıyor. Sanayi Mahallesi, Bahçelievler, Yuva, Selim Özer, Bağlar, Ömerli, Pınarbaşı, Ovacık ve Etiler Mahalleleri, anlık arızaların etkisiyle enerji kesintileriyle karşı karşıya kaldı. Başkent EDAŞ, arıza ekiplerinin sorunları en kısa sürede çözmek için sahada olduğunu ve enerji verilişinin güvenliği için tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

Vatandaşlar Duyuruları Takip Etmeli

Başkent EDAŞ, kesintilerin süresinin ve etkilenen bölgelerin değişkenlik gösterebileceğini belirterek, vatandaşların güncel bilgilere şirketin resmi duyuru kanallarından ulaşmalarını istedi. Şebeke iyileştirme çalışmalarının kesintisiz enerji arzı hedefiyle uzun vadeli bir süreç olduğu, bu nedenle sabır ve anlayış talep edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.