Kırıkkale'de anneler normal doğuma yönlendiriliyor

Kırıkkale'de anneler normal doğuma yönlendiriliyor
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" kampanyası kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" iletişim kampanyası çerçevesinde, normal doğumun teşvik edilmesi ve sezaryen oranlarının azaltılması amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat’ın başkanlık yaptığı toplantıya, il genelindeki özel, üniversite ve kamu hastanelerinde görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanları katıldı.

normal-dogumu-tesvik-toplantisi-2.jpg

Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, sezaryen oranlarının azaltılmasının, sağlık politikalarının en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Polat, bu konuda atılacak adımların bilimsel verilere dayalı olmasının önemine işaret etti ve mevcut veriler ışığında stratejik adımların atılması gerektiğini belirtti.

normal-dogumu-tesvik-toplantisi-3.jpg

Toplantıda, katılımcılara, kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına yönelik daha önce yapılan bir anketin sonuçları sunuldu. Anket, normal doğum ve sezaryenle ilgili görüşleri, sezaryen oranlarının artmasına yol açan etkenleri ve normal doğumun teşvik edilmesine yönelik önerileri içeriyordu. Anket sonuçları ışığında, uzmanlar arasında, sezaryen oranlarının düşürülmesinde karşılaşılan zorluklar ve geliştirilebilecek stratejiler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

normal-dogumu-tesvik-toplantisi-4.jpg

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise, normal doğumun teşviki için kamuoyunun bilinçlendirilmesi, hekimlerin hukuki güvencelerinin sağlanması ve doğum süreçlerinde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasıydı. Katılımcılar, primer sezaryen oranlarının azaltılması için teşvik edici mekanizmaların oluşturulması gerektiğini, ayrıca hastanelerde doğum hizmetlerinin iyileştirilmesi ve anne adaylarına yönelik doğuma hazırlık eğitimlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ettiler.

Sonuç olarak, toplantı sonunda, normal doğumun teşvikine yönelik çalışmaların artırılması ve sağlık tesislerinde doğum hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine yönelik somut adımların atılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum