Kırıkkale ve Ankaralılar burada nefes alıyor

Kırıkkale ve Ankaralılar burada nefes alıyor

Kış ayı soğukları nedeniyle evlerine kapanan halk, bahar ile birlikte güneşli havanın gelmesi hafta sonu dinleneceği, nefes alacağı, gezilebilecek yerleri tercih ediyor. Bu anlamda Kırıkkale ve Ankaralılar Karaahmetli’ye akın ediyor.

Baharın gelmesiyle birlikte kış ayının ağır ve soğuk havasından kurtulan Kırıkkaleli ve Ankaralılar, hafta sonlarını geçirebilecekleri sakin, güvenilir yerleri tercih etmeye başladı. Kırıkkale’de hem dinlenebilecekleri hem de nefes alabilecekleri, doğa harikası yerlere koşan halk, hafta sonralarında Karaahmetli baraj kıyısını dolduruyor. Karaahmetli tabiat parkanın da tercih edildiği Kırıkkale’de özellikle Ankaralıların tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor.

millet-bahcesiaa-1957561-001.jpg

Kırıkkaleli piknikçiler ile hafta sonu tatilcilerinin de uğrak yeri haline gelen Karaahmetli baraj kıyısı ve Karaahmetli tabiat parkında hafta sonları iğne atsan yere düşmeyecek şekilde dolup taşıyor. Ailelerin gönül rahatlığı içinde gelip konakladığı, gönüllerince eğlenebildiği güvenli ile rahatlık veren Karaahmetli tabiat parkı haricinde Kırıkkaleliler tarafından Bahşılı’da yer alan Millet bahçesi de tercih edilen önemli mesire alanları arasında bulunuyor. Kırıkkale’nin hafta sonu tatilcilerinin yanı sıra Ankaralılarında önemli tercihlerinden biri. karaahmetli3.png

KARAAHMETLİ TABİAT PARKININ ÖZELLİKLERİ
Kırıkkale İli, Bahşılı İlçesi, Karaahmetli Köyü Kapulukaya Baraj Gölü batı kıyısında bulunan 107 Ha alan 2873 sayılı Milli Parklar Kanununa göre 23.07.2009 tarih ve 27297 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Karaahmetli Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.karaahmetli1.png​​​​​​​

Karaahmetli Tabi​​​​​​​at Pa​​​​​​​rkı Kızı​​​​​​​lırmak Neh​​​​​​​ri üzerindeki Kapulukaya Barajının beslenme alanı içerisinde yer almaktadır. Karaahmetli Tabiat Parkı alanının % 95'i step, % 3'ü tarım alanı ve % 2'si ağaçlandırma sahasından meydana gelmektedir. Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliği ile rekreasyonel faaliyetler için oldukça uygun koşullar sağlamaktadır.

Karaahmetli Tabiat Parkında Giriş Kontrol Ünitesi, Otopark Alanı, Spor Alanı, Mescit,Su deposu, Manzara seyir terası,2 adet yağmur barınağı,1 adet tuvalet, 37 adet kamelya, 90 adet piknik masası, 5 adet çeşme, 4 adet çocuk oyun alanı ve 61 adet Güneş Enerjisi ile Aydınlatma elemanı bulunmaktadır. Aynı zamanda 200 m kilit parke yol ile 2 km doğal taşlı yol bulunmaktadır.

 İNTERNET EDİTÖRÜ
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum