Kırıkkale Müftülüğü esnaflarla buluştu

Kırıkkale Müftülüğü esnaflarla buluştu

Kırıkkale İl Müftülüğü Zekat Komisyonu, Ramazan ayı dolayısıyla esnafları ziyaret etti. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz’in öncülüğünde yapılan ziyaretlerde, Ramazan ayının anlamı ve son on günün manevi faziletleri üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Kırıkkale İl Müftülüğü Zekat Komisyonu, Ramazan ayı dolayısıyla il genelindeki esnafları ziyaret etti. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz’in öncülüğünde gerçekleşen ziyaret, komisyon üyelerinin katılımıyla daha anlamlı bir hale geldi. Ziyaretlerin amacı, Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekmek ve esnaflara zekat, fitre ve bağışların ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılacağı konusunda bilgi vermekti.

mftlk1.webp

Ziyaretler esnasında, Ramazan ayının manevi değeri ve son on günün faziletleri üzerine sohbetler yapıldı. Esnaflara, bu mübarek günlerin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından büyük bir öneme sahip olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, zekat ve fitrelerin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının kolaylıkları anlatıldı.

mtflk2.webp

Görüşmelerde, esnaflara zekat ve fitrelerin doğru bir şekilde kimlere ulaştırılması gerektiği, bağışların güvenli bir şekilde hangi kanallar aracılığıyla iletilebileceği konusunda detaylı bilgiler verildi. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz, esnaflara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkürlerini ileterek, Ramazan'ın birlik ve beraberlik içinde geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Programın sonunda esnaflara, Ramazan ayının manevi değerleri üzerine çeşitli dini kitaplar hediye edildi. Esnaflar, ziyaret nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirerek İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz ve komisyon üyelerine teşekkür etti.

mtflk3.webp

Bu ziyaretlerin, toplumda yardımlaşma ve dayanışma kültürünün güçlenmesine katkı sağladığı ifade edildi. Kırıkkale İl Müftülüğü, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak adına bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum