Kırıkkale kültür ve sanatın başkenti olmaya hazırlanıyor: Kasaba Derneği yeni merkeziyle açılıyor

Kırıkkale kültür ve sanatın başkenti olmaya hazırlanıyor: Kasaba Derneği yeni merkeziyle açılıyor
 Yazı İşleri Müdürü
Kasaba Kültür Sanat Derneği heyeti Kırıkkale İl Gazetesi İmtiyaz sahibi Ramazan Çetin'i makamında ziyaret etti.

Kırıkkale’de sosyal ve kültürel hayatı canlandırmak amacıyla faaliyet gösteren Kasaba Kültür Sanat Derneği, 22 Temmuz 2025 Salı günü yeni merkezinin açılışını gerçekleştirecek. Dernek Başkanı İbrahim Alsancak, hem derneğin geçmişini hem de hedeflerini anlattı.

KÜLTÜR VE SANATTA YENİ BİR ÇAĞA MERHABA DİYOR

Alsancak, derneğin temellerinin yaklaşık 3 yıl önce Bahşılı’da atıldığını, başlangıçta kitap cafe ile başladıkları projeyi şimdi Kırıkkale merkezine taşıdıklarını belirtti. “Kasaba Kültür Sanat Derneğimiz, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan, tamamen gönüllülerden oluşan kar amacı gütmeyen bir oluşumdur” diyen Alsancak, “Sinema ve film gösterimleri, kadın ritim grubu, tiyatro çalışmaları, imza günleri, şiir dinletileri gibi pek çok farklı etkinlikle Kırıkkale kültürüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

dsc-6728.jpg

KASABA DERNEĞİ YENİ MERKEZİNİ AÇIYOR

Kadın ritim grubunun 30 Ağustos’ta ilk defa sahne alacağını söyleyen Alsancak, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. “Hedefimiz sadece şehir merkezinde kalmayıp, köylere ve kasabalara kadar kültürel faaliyetleri ulaştırmak, Kırıkkale’nin dört bir yanını sanatla buluşturmak” ifadelerini kullandı.

22 Temmuz’daki açılış törenine tüm Kırıkkaleliler ve basın mensupları davet edilirken, dernek başkanı vatandaşların her türlü katkı ve katılımına açık olduklarını belirtti. “Herkes bu çatı altında buluşabilir, birlikte daha büyük projelere imza atabiliriz” diyen Alsancak, Kırıkkale’nin sosyal ve kültürel hayatına değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.