Kırıkkale İl Özel İdaresi Fosseptik atık ücretleri yeniden belirlendi

Kırıkkale İl Özel İdaresi Fosseptik atık ücretleri yeniden belirlendi
 İnternet Editörü
İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, 21 Ocak 2025 tarihli ve 36645 sayılı yazısıyla, köylerde artan yapılaşma ve kanalizasyon sisteminin yetersizliği nedeniyle alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

Son yıllarda köylerde yaşanan hızlı yapılaşma, yeni evlerin genellikle köy merkezlerinden uzak alanlara inşa edilmesi ve bu evlerin kanalizasyon ihtiyaçlarının ferdi fosseptikler aracılığıyla karşılandığı Kırıkkale’de, verilecek vidanjör hizmetleri içinde yeni güncelleme yapıldı. Kanalizasyon sisteminin bulunmadığı köylerde de İl Özel İdaresi'ne ait iki vidanjör ile yapılan fosseptiklerin boşaltılması bu hizmeti zorunlu hale getiriyor. Ancak bu işlemin yürütülmesi İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda alınan karar ile ücret tarifesi değişti.

vidanjoor.jpg

Komisyon raporunda yer alan bilgilere göre, köylerin ortak malı olmayan, bireysel fosseptiklerin boşaltılmasının 2022/186 sayılı İl Genel Meclisi kararıyla ücretlendirildi. 2025 yılı itibarıyla, ferdi fosseptik boşaltma ücreti hane başına 500,00 TL (KDV dahil), özel teşebbüslerden ise çekim başına 5.000,00 TL (KDV dahil) olarak belirlendi.

Bu ücretlerin, 5302 sayılı yasanın 10. maddesi (o) fıkrası uyarınca, piyasa koşullarına göre her yıl başında yeniden düzenleneceği belirtildi. Karar, ilgili komisyon tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Vatandaşların vidanjör hizmetlerinden faydalanabilmesi için İl Özel İdaresinin ilgili birimlerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.