Kırıkkale Halk Eğitim kurslarına yoğun ilgi

Kırıkkale Halk Eğitim kurslarına yoğun ilgi
 Muhabir
Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hayat boyu öğrenme kapsamında 15.462 vatandaşa eğitim verdi. Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde toplam 790 kurs açıldı.

Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılında hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında dikkat çeken bir başarıya imza attı. Merkez ve ilçelerde yürütülen çalışmalarla 15.462 vatandaş farklı alanlarda eğitim alarak kendini geliştirme fırsatı yakaladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde açılan 790 kurs, hem teorik hem de uygulamalı içerikleriyle katılımcılara somut beceriler kazandırdı. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, halk eğitim merkezlerinin toplumun her kesimine ulaşmayı başardığını belirtti.

kurs2.webp

EĞİTİMLERDE GENİŞ KATILIM VE ZENGİN İÇERİK

Güney, kurslara olan yoğun talebin, vatandaşların kişisel ve mesleki gelişime olan ilgisini gösterdiğini vurguladı. Açılan kurslar; özel gereksinimli bireylerden geleneksel el sanatlarına, etlik tavuk yetiştiriciliğinden kuaförlük hizmetlerine, bilişimden yiyecek-içecek sektörüne kadar çok sayıda alanda eğitim fırsatı sundu.

“Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiğimiz bu eğitimlerle bireyler sadece meslek sahibi olmuyor; aynı zamanda kültürel ve sanatsal yönlerini de geliştiriyor,” diyen Güney, yaygın eğitimin bireylerin yaşam kalitesine doğrudan katkı sunduğunu ifade etti.

kurs3.webp

HEMBA İLE EĞİTİMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) aracılığıyla sunulan çevrim içi kurslar, özellikle kırsalda ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlar için önemli bir fırsat oldu. Bu sistem sayesinde birçok kişi, yaşadığı yerden ayrılmadan eğitime erişim sağladı.

“EBEVEYN OKULU” PROJESİNE BÜYÜK İLGİ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen “Ebeveyn Okulu” projesi de kent genelinde olumlu karşılandı. Ailelere yönelik düzenlenen 28 kursta toplam 733 kursiyer, bilinçli ebeveynlik, iletişim ve çocuk gelişimi gibi konularda bilgilendirildi.

kurs4.webp

YENİ DÖNEMDE EĞİTİM ATAĞI SÜRECEK

Eğitimciler ve kursiyerlerin katkılarına teşekkür eden Millî Eğitim Müdürü Güney, hayat boyu öğrenme çalışmalarını daha da ileri taşımak istediklerini belirterek, “Yeni dönemde daha fazla vatandaşa ulaşmayı ve eğitim yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz,” dedi.

kurs5.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum