Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan CHP Genel Merkezi'ne sert tepki: "Milli irade atamayla yok sayılamaz!"

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan CHP Genel Merkezi'ne sert tepki: "Milli irade atamayla yok sayılamaz!"
 İnternet Editörü
CHP'deki sıcak gelişmelerin ardından görevden alınan Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ'a, Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan net destek geldi. Önal, karara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde yaşanan butlan kararı ve liderlik değişimi sonrası, aralarında Kırıkkale'nin de bulunduğu 26 il başkanının görevden alınması deprem etkisi yarattı. Görevden alma kararına en net ve sert tepki Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan geldi. Ahmet Önal Onur Yüksel Bozdağ açıklama metninde parti genel merkezinin kararına tepki göstererek, "Seçilmiş İl Başkanımızın örgütümüzün iradesi hiçe sayılarak görevden alınması doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) idari yönetiminde butlan kararı sonrasında yaşanan köklü değişimler, taşra teşkilatlarına da yansıdı. Özgür Özel'in yerine göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk hamlelerinden biri, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ dahil olmak üzere toplam 26 il başkanını görevden almak oldu. Parti tabanında geniş yankı uyandıran bu kararın ardından, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal sessizliğini bozarak sert bir çıkış yaptı.

ÖNAL: "ÖRGÜTÜMÜZÜN İRADESİ HİÇE SAYILDI"

Görevden alınan il başkanı Onur Yüksel Bozdağ'a açıkça destek veren ve genel merkezin bu tasarrufunu eleştiren Belediye Başkanı Ahmet Önal, kararın parti içi demokrasiye uymadığını savundu. Başkan Önal, örgütün demokratik süreçlerle seçtiği bir ismin görevden el çektirilmesini kabul etmediklerini belirterek, "Seçilmiş İl Başkanımız sayın Onur Yüksel Bozdağ’ın örgütümüzün iradesi hiçe sayılarak görevden alınması doğru değildir" dedi.

"SANDIKTA ÇIKAN İRADE ATAMAYLA YOK SAYILAMAZ"

Açıklamasında demokrasi ve sandık vurgusu yapan Ahmet Önal, parti kültürüne ve hukuka işaret etti. Önal, "Demokrasiye inanan herkes bilir ki; sandıkta ortaya çıkan irade, atamayla yok sayılamaz. Bu iradenin karşısındaki her türlü davranış parti kültürümüze, hukuka ve demokrasiye zarar verir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bozdağ'ın görev süresi boyunca başarılı bir grafik çizdiğini ima eden Önal, her şartta seçilmiş başkanın arkasında duracaklarını net bir dille ifade ederek, "Seçilmiş İl Başkanımız sayın Onur Yüksel Bozdağ’ın yanındayız" sözleriyle mesajını noktaladı.

KIRIKKALE'DE SİYASET KAZANI KAYNIYOR

Kırıkkale genelinde ve CHP örgütünde şok etkisi yaratan bu görevden alma ve ardından gelen belediye desteği, yerel siyasette dengeleri değiştirecek cinsten. Kulislere göre, 26 il başkanının bir gecede görevden alınmasının ardından Kırıkkale teşkilatının nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu olurken, Belediye Başkanı Ahmet Önal'ın bu duruşu örgüt tabanında geniş destek buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum