Kırıkkale Atatürk Ortaokulu’ndan şiirle yoğrulan bir gün

 İnternet Editörü
Kırıkkale Atatürk Ortaokulu’nun düzenlediği şiir dinletisi sanatseverleri bir araya getirdi. Öğretmenlerin şiirlerle sahne aldığı bu günde, duygu dolu anlar yaşandı.

Kırıkkale’nin köklü eğitim kurumlarından Atatürk Ortaokulu, anlamlı bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. “Şiir İklimine Yolculuk” adıyla düzenlenen şiir dinletisi, hem içerik hem de sunumuyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Okulun değerli öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlik, öğretmen Ayşe Kılıç'ın koordinatörlüğünde gerçekleşti.

iklim1.jpg

Sanatın birleştirici gücünü hissettiren programa Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney de katıldı. Güney’in yanı sıra, çok sayıda öğrenci, veli ve davetli etkinliği takip etti. Yoğun ilgi gören şiir dinletisinde salon adeta dolup taştı. Katılımcılar, öğretmenlerin sesinden yankılanan şiirlerle duygu dolu dakikalar yaşadı.

iklim2.jpg

Programda şiir okuyan öğretmenler arasında okul müdürü Haydar İlbasan da yer aldı. İlbasan’ın yanı sıra Ayşe Kılıç, Yasin Öztürk, Ezgi Şahin, Münire Üneşi, Satı Gül, Mustafa Kocagöz, İsmail Polat ve Berrin Dağüstü de seslendirdikleri şiirlerle dinleyicilerden büyük alkış aldı. Her bir öğretmenin farklı bir şiirle sahne aldığı programda, edebiyatın ve şiirin gücü bir kez daha ortaya konuldu.

iklim3.jpg

Etkinliğin teknik yapımı Recep Aslan tarafından üstlenildi. Sahne düzeninden ses sistemine kadar tüm teknik detaylarla yakından ilgilenen Aslan, güne önemli katkılar sundu. Ayrıca bağlamasıyla etkinliğe ayrı bir renk katan Bülent Elitok, müzikal performansıyla büyük beğeni topladı.

iklim4.jpg

Program sonunda şiir okuyan öğretmenlere ve emeği geçen tüm isimlere teşekkür edilerek plaket takdim edildi. Bu anlamlı jest, etkinliğe katılanlar tarafından takdirle karşılandı.

“Şiir İklimine Yolculuk” dinletisi, Atatürk Ortaokulu’nun kültürel faaliyetlere verdiği önemin ve sanatı yaşatma gayretinin en somut örneklerinden biri oldu. Katılımcılar, sanat dolu bu günden memnuniyetle ayrıldı.

iklim5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.