Karakeçili’de İstiklâl Marşı coşkuyla kutlandı
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı büyük bir coşku ve duygu yoğunluğu içinde gerçekleştirildi. Etkinlik, Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla renklendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, günün anlam ve önemine dair anlamlı konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, İstiklâl Marşı'nın kabulünün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki simgesel önemine değinildi.
Öğrenciler ise etkinlikte İstiklâl Marşı'nın ruhunu yansıtan şiirler okuyarak, oratoryo gösterileri ile izleyicilere duygusal anlar yaşattılar. Bu özel gösteriler, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklâl Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık arzusunu ve mücadele azmini en iyi şekilde yansıttığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Programda, çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin katıldığı bu anlamlı etkinlik, Mehmet Akif Ersoy’un hatırasını yaşatırken, İstiklâl Marşı'nın Türk milletinin tarihindeki yerine olan saygıyı bir kez daha pekiştirdi.
Günün sonunda, katılımcılar İstiklâl Marşı'nın kabulünün, Türk milletinin birliğini ve bağımsızlığını simgeleyen önemli bir anı olarak kalplere kazındı. Program, büyük bir duygusal yoğunluk içinde sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.