Karaahmetli'de sağanak sonrası yollar balçık oldu: Köy felç!
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Karaahmetli Köyü, geçtiğimiz gece etkili olan sağanak yağış sonrası adeta felaketi yaşadı. Şiddetli yağışın ardından köy yolları balçıkla kaplanırken, ulaşım durma noktasına geldi. Vatandaşlar sabaha çizmelerle, traktörlerle veya yürüyerek ulaşım sağlamaya çalıştı.

Köydeki birçok evin bahçesi ve tarla yolları çamur deryasına dönerken, bazı tarım alanlarının da zarar gördüğü bildirildi. Yağmurun gece saatlerinde aniden bastırdığı ve kısa sürede etkisini artırarak sele dönüştüğü öğrenildi. Karaahmetli halkı, benzeri bir yağışı uzun süredir yaşamadıklarını ifade etti.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Köy sakinlerinden Hüseyin Duman, yaşananları şöyle anlattı:
"Yağmur bir anda bastırdı, dakikalar içinde her yer göle döndü. Sabah kalktığımızda yollar balçık olmuştu. Ne araçla ne yürüyerek geçmek mümkün. Bu kadarını ilk defa görüyoruz."
Özellikle köyün alt kesimlerinde biriken çamur, evlere kadar ulaştı. Bazı ev sahipleri, evlerinin önünde biriken balçığı temizlemek için saatlerce uğraştı. Köylüler, yağışın ardından yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Köyde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan birçok vatandaş da durumdan olumsuz etkilendi. Yağış sonrası tarlalarda oluşan su birikintileri ve balçık, ekili alanlara zarar verdi. Çiftçiler, mahsul kaybının önlenmesi için acil müdahale gerektiğini belirtti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.