Kamu-Sen’den zam teklifine sert tepki: “Gerçeklerle bBağdaşmıyor”
Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu zam teklifinin kamu çalışanları ve emekliler açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı. 14 Ağustos 2025 tarihinde basın mensuplarının karşısına çıkan Karabacak, kamu çalışanlarının ekonomik zorluklar karşısında daha adil ve gerçekçi bir teklif beklediğini belirtti.
“SUNULAN TEKLİF GERÇEKLERLE BAĞDAŞMIYOR”
2026 yılı için %10+6, 2027 yılı için ise %4+4 oranında zam teklif edildiğini hatırlatan Karabacak, bu teklifin kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu söyledi. “Market fiyatları her gün artarken, akaryakıt zamları peş peşe gelirken, vergiler yükselmişken ve kiralar memur maaşlarını geçmişken bu teklif, hayatın gerçeklerinden tamamen kopuk” diyerek tepki gösterdi.
“KAMU DÜZENİNDE ADALET VE EŞİTLİK BOZULDU”
Karabacak, özellikle büyükşehirler ve kıyı illerindeki yüksek kira bedellerinin kamu çalışanlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Aynı işi yapan çalışanlar arasında mevzuattan kaynaklı gelir farklarının oluştuğunu ve bunun çalışma barışını tehdit ettiğini dile getiren Karabacak, “Bu mudur adalet? Bu mudur çalışma barışı?” sözleriyle yaşanan haksızlıklara dikkat çekti.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA YAKIŞIR TEKLİF BEKLİYORUZ”
Türkiye Kamu-Sen olarak 2026 yılı için %88,6, 2027 yılı için ise %45,2 oranında kümülatif zam talep ettiklerini hatırlatan Karabacak, mevcut teklifin sadece hayali enflasyon hedeflerine dayandığını, gerçek hayat pahalılığının dikkate alınmadığını söyledi. “Hayali rakamlarla maaş belirlemek, memur ve emekliyi açlığa sürüklemektir” ifadelerini kullanan Karabacak, sosyal haklar konusunda da somut adımların atılmadığını kaydetti.
“TOPLUMUN REFAHI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
3600 ek gösterge, yardımcı hizmetlilerin statüsü, vergi adaleti, emekli maaşı düzenlemesi, kira yardımı ve bayram ikramiyesi gibi konuların hâlâ çözüme kavuşturulmadığını belirten Karabacak, kamu çalışanlarının sadece hakkını istediğini ifade etti. “Maaşlar tahminlere göre değil, halkın yaşadığı gerçek enflasyona göre belirlenmeli” dedi.
EYLEM SÜRECİ BAŞLADI
Karabacak, Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararla eylemlilik sürecine girdiklerini açıkladı. 14 Ağustos itibarıyla tüm illerde eş zamanlı eylemler düzenlenecek, 15 Ağustos’ta sosyal medyada kampanyalar yürütülecek ve 18 Ağustos Pazartesi günü Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, diğer illerde ise ilgili kamu kurumlarının önünde toplanılacak.
Son olarak tüm vatandaşlara çağrıda bulunan Karabacak, “Bu mücadele yalnızca kamu çalışanlarının değil, refah içinde yaşamak isteyen tüm Türk milletinindir. Hep birlikte sesimizi yükselttiğimizde adil bir düzenin kurulması mümkün olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.