Hayvancılığa yüzde 50 hibe ile büyük destek

Hayvancılığa yüzde 50 hibe ile büyük destek
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında yetiştiricilere yüzde 50 oranında hibe imkânı sunuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında yetiştiricilere yüzde 50 oranında hibe imkânı sunuluyor.

İŞLETMELERİN MODERNİZASYONU

Proje konusunda bir açıklama yapan ve yetiştiricilere seslenen İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Bakanlığımız bu proje ile 81 ilimizde hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık yatırımlarını desteklemek üzere hibe imkânı sunuyor. Yeni tesis kurulumu ya da mevcut işletmelerin modernizasyonu, çadır hayvan barınağı yapımı ve makine ekipman alımları konularında destek veriliyor. Proje başvurularının 1 Temmuz ile 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Projenin detayları ve başvuru işlemleri için tüm yetiştiricilerimizi İl Müdürlüğümüze davet ediyorum” dedi.

YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise, “2021 yılında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesinde yeni ahır, ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı, rehabilitasyonu için inşaat kaleminde yüzde 50 hibe, hayvan barınağı amaçlı çadır alımına yüzde 50 hibe, yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcı sistemi, seyyar süt sağım makinası, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk gibi makine, alet ve ekipman kaleminde de yüzde 50 hibe desteği uygulanacak.”

KAPASİTE ARTIRIMI REHABİLİTASYONU

“2021 yılında işletmesi en az bir yıldır aktif olan, Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilere, büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımlarına yönelik yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği yapılacak. Projede yer alan inşaat yatırımları konusunda yatırımın hibeye esas üst sınırı dahilinde yüzde 50 hibe verilecek” ifadesine yer verildi.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.