Ezan okundu, gönüller bir oldu: Kırıkkale'de yolda kalanın imdadına gençler yetişti
Kırıkkale’de Ramazan ayının manevi iklimi, gençlerin anlamlı dokunuşuyla daha da güzelleşiyor. İftar saati yaklaşırken yollarda olan, evine yetişmeye çalışan vatandaşlar bu yıl da yalnız bırakılmadı.
İşte bu anlamlı etkinliğin detayları:
KIRIKKALE’DE İFTAR TELAŞINA "GÖNÜL KÖPRÜSÜ" DESTEĞİ
Ramazan ayının bereketini ve yardımlaşma ruhunu sokağa taşıyan AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları, "İftara Beş Kala" sloganıyla anlamlı bir saha çalışmasına imza attı. Gün boyu süren koşturmacanın ardından iftar sofrasına yetişme telaşı yaşayan sürücüler ve yayalar, gençlerin ikramlarıyla hem nefes aldı hem de tebessüm etti.
TRAFİKTE KARDEŞLİK PAYLAŞIMI
Kentin en işlek noktalarında ve kavşaklarda konuşlanan gençlik kolları üyeleri, ezan okunmasına dakikalar kala trafiğin yoğun olduğu bölgelerde görev aldı. Araçları tek tek ziyaret eden gençler;
-
Su ve hurma ikram ederek vatandaşın orucunu açmasına yardımcı oldu.
-
Yorgun sürücülere güler yüz ve samimi sohbetlerle moral verdi.
-
Ramazan’ın birleştirici gücünü vurgulayan mesajlar paylaştı.
"PAYLAŞMAK BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR"
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan gençlik kolları yetkilileri, bu çalışmanın sadece bir ikramdan ibaret olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandılar:
"Ramazan sadece aç kalmak değil, bölüşmek ve bir gönüle girmektir. Şehrimizde iftara yetişemeyen hemşehrilerimizin sofralarına bir nebze de olsa ortak olmak, o heyecanı paylaşmak istedik. Gönül köprülerimizi her geçen gün daha da sağlamlaştıracağız."
Vatandaşlar ise bu ince düşünceden duydukları memnuniyeti dile getirerek, dayanışma ruhunun Kırıkkale sokaklarında hissedilmesinin mutluluk verici olduğunu belirttiler. Dualar eşliğinde tamamlanan etkinlik, şehirdeki birlik ve beraberlik havasını bir kez daha perçinledi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.