Evde pratik İskender tarifi
Bugün evde pratik bir şekilde nefis bir İskender kebap yapmanın tarifini paylaşmak istiyorum. Dışarıda yemeğe gitmeden, bu lezzeti mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. İşte tarife dair tüm detaylar!
Bugün evde pratik bir şekilde nefis bir İskender kebap yapmanın tarifini paylaşmak istiyorum. Dışarıda yemeğe gitmeden, bu lezzeti mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. İşte tarife dair tüm detaylar!
HAZIR GİBİ EV YAPIMI ET DÖNER TARİFİ
Malzemeler:
300 gram dana eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam kuru biberiye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Eti buzluktan çıkarın ve biraz çözülmesini bekleyin; bu aşamada eti çok fazla çözmemeye dikkat edin.
İnce ince doğradığınız eti bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Sıvı yağ ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırın.
Etleri poşetleyerek buzdolabında 1-6 saat dinlendirin.
Dinlenmiş etleri yapışmaz bir tavaya alın, orta ateşte hızlıca çevirerek pişirin.
Etler kızarmaya başladığında yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
TIRNAK PİDE TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kilo un (5,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Çörek otu
Yapılışı:
Derin bir kapta su, süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, en son sıvı yağ ekleyip yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 7 bezeye bölün, üzerlerini unlayıp 20 dakika daha dinlendirin.
Hamurları açarak üzerine yoğurt ve pekmez karışımını sürün, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin.
Ev yapımı et dönerin hazırlık aşaması:
Yaprak dönerlerinizi tavada ısıtıp hafifçe kavurun.
Pideyi küp küp doğrayarak servis tabağına yerleştirin.
Tereyağını eritip domates salçasını ekleyin, kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin.
Sosunuzu tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte pişirin.
Pide üzerindeki sosu gezdirin, ardından dönerleri ekleyin.
Kızdırdığınız tereyağını üzerine dökün ve yanında yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun! Bu tarifle sevdiklerinizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.