Dünya bisiklet günü Kırıkkale'de renkli görüntülere sahne oldu
Kırıkkale Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü anmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. 4 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen bisiklet turunda, 9 kişilik ekip Kırıkkale Üniversitesi'ne kadar uzanan yaklaşık 17 kilometrelik bir parkurda pedal çevirdi.

17 KM'LİK ROTANIN TADINI ÇIKARDILAR
Saat Kulesi’nden başlayan rota; Atatürk Bulvarı, Çalılıöz Köprüsü, Podium AVM, Yeni Sanayi, Yenişehir, Kırıkkale Üniversitesi Yahşihan arka yol, Yüksek İhtisas Hastanesi güzergahından tekrar Podium, Çalılıöz Köprü ve Atatürk Bulvarı üzerinden başlangıç noktasında sona erdi. Katılımcılar hem spor yapmanın hem de doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı.

BİSİKLET TURU İLE FARKINDALIK YARATTILAR
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Kırıkkale Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Nazan Seven, bisikletin sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda çevre dostu ve sağlıklı bir yaşamın anahtarı olduğunu vurguladı. Seven, “Bisiklet toplum için çok sağlıklı bir ulaşım aracıdır. Doğayı kirletmeden ulaşım sağlar, aynı zamanda çevreyle bağ kurmanıza olanak tanır. Herkese tavsiyemiz; sağlıklı bir yaşam için bisikletle pedal çevirmeleridir,” dedi.

PEDAL SESLERİ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜKSELDİ
Dünya Bisiklet Günü kapsamında yapılan bu anlamlı etkinlik, bisikletin sadece sportif bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda çevre bilinci ve sağlıklı yaşam kültürünün bir parçası olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Dernek yetkilileri, benzer etkinliklerle Kırıkkale halkını bisiklet kullanımına teşvik etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.