Devlet çiftçiye "ekin" diyor, DSİ ekili alanları düzlüyor

Devlet çiftçiye "ekin" diyor, DSİ ekili alanları düzlüyor
 Muhabir
Gölbaşı Baraj Gölü havzasında tarım yapan üreticilerin ekili arazileri DSİ ekiplerince iş makineleriyle düzlenirken, çiftçiler çelişkili uygulamalardan dolayı mağdur olduklarını söylüyor.

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yasa dışı tarımsal üretim yapıldığı gerekçesiyle daha önce uyarılan üreticilere verilen süre 5 Mayıs itibarıyla sona erdi. Bu sürenin ardından araziyi tahliye etmeyen çiftçilerin ekili alanlarına DSİ ekipleri güvenlik önlemleri altında iş makineleriyle müdahale etti.

"HASAT ETMEMİZE FIRSAT VERMEDİLER"

Çiftçiler, yapılan müdahalenin aceleci olduğunu savunarak, ürünlerini toplamak için sadece 45 gün ek süre istediklerini fakat bu taleplerinin kabul edilmediğini ifade etti. Yüksek maliyetlere rağmen ürünlerini hasat edemeden kaybettiklerini belirten üreticiler, mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

"BOŞ ARAZİYİ EKTİK, CEZALANDIRILDIK"

Göl havzasında üretim yapan çiftçilerden Hasan Esen, çelişkili uygulamalara dikkat çekti. “Devlet 2 yıl boyunca ekilmeyen arazilere el koyacağını söylüyor. Biz de boş olan araziyi değerlendirdik ama şimdi bu cezayla karşılaştık. Ne yapacağımızı şaşırdık,” dedi.

DSİ: KAMU MENFAATİ GÖZETİLDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, üreticilerin daha önce verilen sürelerin ardından yeniden ekim yaptığını belirtti. Tüm işlemlerin hukuka uygun şekilde yürütüldüğünü ve kamu menfaatinin gözetildiğini vurgulayan açıklamada, göl havzasında tarımsal üretime izin verilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum