Delice’de Elektrik ve su krizi büyüyor
İlçede yaşanan bu durum karşısında sessiz kalmayan Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan, elektrik kesintilerinin su hizmetlerini doğrudan etkilediğini belirterek, sorunun çözülmesi için resmi bir yazı ile Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye başvurdu. Uyan, kesintilerin sadece teknik bir arıza değil, artık hayat standardını tehdit eden bir boyuta ulaştığını vurguladı.

Başkent Elektrik’ten gelen yanıt ise tartışmaları beraberinde getirdi. Kurum, kesintilerin nedenini vatandaşların yoğun klima ve elektrikli ev aletleri kullanımı sonucu artan yüklenmeye bağladı. Bu durumun şebekede arızalara yol açtığını belirten Başkent yetkilileri, plansız kesintilerin zorunlu hale geldiğini ifade etti. Durumun ciddiyeti üzerine harekete geçen Başkent Elektrik, ilçede usulsüz kullanım ve aşırı yüklenme kaynaklı arızaların tespiti için denetim başlatacaklarını duyurdu. Ancak bu açıklama, vatandaşlar arasında “sorumluluğun üstünden atılması” olarak yorumlandı.

“Halk Arada Kaldı”
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Yılmaz Uyan, “Vatandaşlarımız suya erişemiyor, çünkü elektrik yok. Elektrik olmayınca pompalar çalışmıyor. Sorun sadece günlük hayatı değil, sağlığı da etkiliyor. Belediyemiz sorumluluğunu yerine getiriyor ama enerji altyapısındaki bu yetersizlik ilçeyi kilitliyor,” dedi.
Vatandaşlar ise yaşanan kesintilere tepkili. Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi, özellikle yaz aylarında sürekli tekrarlanan kesintilerin dayanılmaz hale geldiğini belirterek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.