Cumhurbaşkanı Kırıkkale'ye müdeyi verdi: Yüksek hızlı tren seferlere başlıyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kırıkkale'yi ilgilendiren çok önemli bir konu olan Yüksek Hızlı Tren seferlerne dair konuşan Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: Önümüzdeki haftalarda önemli adımlar atacağız. Ankara-Sivas hızlı tren hattında seferlerin başlaması heyecanını Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı hemşehrilerimizle beraber yaşayacağız. Yine bunların dışında da tamamlanan pek çok projenin açılışını yapacağız.
8 DURAK OLACAK
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Ankara-Sivas güzergâhında 250 km/s hızla elektrikli ve sinyalli olarak yüksek hızlı tren işletmeciliği yapılması planlandı. Planlamaya göre güzergâh boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas'ta olmak üzere toplam 8 istasyon olacak.
"ANKARA SİVAS ARASI 405 KİLOMETRE OLACAK"
Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 km olup, projenin tamamlanması ile Ankara-Sivas arasındaki mesafe 405 km.ye düşecek, 12 saat olan seyahat süresi YHT ile 2 saat olacak. Ankara-Sivas YHT Projesinde 926 adet sanat yapısı, 49 adet tünel, 49 adet viyadük, 217 adet alt-üst geçit, 611 adet köprü ve menfez bulunuyor. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin 315 km'lik Balışeyh-Yerköy-Akdağmadeni-Sivas kesiminde test ve sertifikasyon çalışmaları tamamlandı. 78 km’lik Kayaş-Balışeyh kesiminin Kayaş-Nenek (km:12-21) arasındaki üstyapı ve elektromekanik işleri tamamlanmış olup, sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor.
KIRIKKALE'DE ÇALIŞMALAR TAMAM
Nenek-Kırıkkale (Km:21-75) arasındaki altyapı çalışmaları T15 Tüneli (4.593,2m) dışında tamamlandı. Üstyapı ve elektromekanik işleri devam ediyor. Kırıkkale-Balışeyh (km 75-90) arasında üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon imalatları tamamlandı. Sinyalizasyon yazılım, test ve devreye alınmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
HABER: MİNE ARSLAN DAY
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.