Çiftçiler alternatif ürünlere yöneldi
Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Suğla Ovası'nda üretim yapan çiftçilerin, sulu tarıma geçilmesiyle alternatif ürünlere yöneldiğini belirtti. KABAK...
Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Suğla Ovası'nda üretim yapan çiftçilerin, sulu tarıma geçilmesiyle alternatif ürünlere yöneldiğini belirtti. KABAK VE SERA SEBZELERİ Ünver, yaptığı açıklamada, Suğla Ovası'nda sulu tarıma geçiş yapan çiftçilerin hububat ve pancar dışında karpuz, patates, çekirdeklik kabak ve sera sebzeleri yetiştiriciliğine yönelmeye başladığını belirtti. TARIM KENTİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR Çiftçilerin alternatif üretim yapmalarını olumlu karşıladıklarını ifade eden Ünver, "Bu yıl karpuz 5, patates 10, kabak 7 bin 500 dekar alanda yetiştiriliyor. Çiftçimiz ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Modern tarıma ayak uydurmamız, ilçemizi hızlı bir şekilde tarım kentine dönüştürüyor." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.