Bayram öncesi gıda denetimleri arttı
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce 2014 yılı ilk 6 ayında yapılan denetimler geçen yılın aynı dönemine...
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce 2014 yılı ilk 6 ayında yapılan denetimler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 oranında artış gösterdi. 2 BİN 451 İŞLETME DENETLENDİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ilimizde çeşitli konularda faaliyet yürüten 2 bin 451 işletmeye 2014 yılı ilk 6 ayında bin 288 denetim gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu denetimlerde 59 adet numune alınmış olup bu gıda numuneleri Ankara ve Çorum Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüklerine analiz için gönderilmiştir. Analiz sonuçlarına göre gıda kodeksine uygun olmayanlara gerekli cezai müeyyideler uygulanmıştır. Yapılan Denetimler sonucu 5996 sayılı Kanun gereği 17 işletmeye son kullanma tarihinin geçmesi, Gıda Kodeksine aykırılık, genel ve özel hijyen kurallarına uymamak gibi sebeplerden dolayı toplam 75.830,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır” 365 ADET İŞYERİ KAYIT BELGESİ VERİLDİ Müdür Kırbaş, Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına gelen 123 adet ihbar ve şikâyete cevap verildiğini, gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, “Bunlar 62 satış yeri, 30 toplu tüketim yeri, 24 üretim yeridir. 7 adette gıda kaynaklı vaka zehirlenmesi olmuştur. Ramazan Ayı genel gıda denetimleri ve bayram şekeri denetimleri devam etmektedir. Onay ve kayıt kapsamındaki işletmelere; 365 adet işyeri kayıt belgesi ve 6 adet yem kayıt belgesi verilmiştir. Gıda ve Yem Şubesi tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı yerel ve görsel medyaya gönderilmek üzere ve Müdürlüğümüz Web sitesinde yayınlanmasının sağlanması için 5 adet basın bülteni hazırlanmıştır. Kasaplar Birliğine 1 günlük eğitim verilmiştir” 200 ADET BELGE DÜZENLENDİ “TAPDK (Türün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) çalışmaları kapsamında 200 adet belge düzenlenmiştir. Bunun yanında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzce çeşitli komisyonlarda görevler alınmıştır. Bu kapsamda 22 adet işyerinin ruhsatlandırılması yapılmıştır. Şube Müdürlüğümüzce gerçekleşen tüm denetimlerimiz; 9 (Dokuz) Gıda Kontrol Görevlisi (Veteriner Hekim, Gıda Mühendis ve Ziraat Mühendisi), 2 (iki) Gıda Kontrol Görevlisi Yardımcısı (Tekniker) marifetiyle yürütülmektedir. Keskin ve Yahşihan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri gıda denetim yetkisi çerçevesinde denetimlerini geçekleştirmektedirler. Zaman zaman yapılan denetimlere yerinde İl Müdürü ve Gıda ve Yem Şube Müdürü de katılmaktadır. Gerektiğinde denetimler hafta sonunda ve geceleri de yapılmaktadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.