Ban: Bu millet her şeyin üstesinden gelir

Ban: Bu millet her şeyin üstesinden gelir

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü, özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu. Ban Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve havacılık hakkında...

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü, özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu. Ban Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve havacılık hakkında bilgi verdi.

NEREDE KALMIŞTIK!

Türkiye'nin 1925'te uçak üretimine başlamış bir ülke olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ünsal Ban "Bir zamanlar havacılıkta söz sahibi olan ülkemiz şimdi ise yeni başlamış konumda. Uçak üretebilen bir Türkiye’den bugünlere geldik. Gelişmiş ülke olmanın 3 gösterge sektörü var. havacılık ve uzay bilimleri, ilaç sanayi ve bilişim... Bu sektörlerde başarılı olursak dünya gücü olma yolunda büyük yol katetmiş oluruz. Aksi takdirde kimse sizi dikkate almaz. 2023 vizyonu ve ARGE çalışmalarında görüyoruz ki Türkiye bu noktada büyük atılımlar yapıyor. Gelişme kaydedemezsek dramatik tablolarla karşı karşıya kalabiliriz. Atatürk’ün 1925 yılında İstikbal Göklerdedir diyerek havacılığa önem vermesi, Nuri Demirağ’ın ürettiği uçaklar, hem kamunun hem de özel sektörün uçak yapıyor olması Türkiye’nin o günlerdeki gücünü ortaya koyuyor. Bu gücü günümüzde de yaşatmak lazım. Bu sebeple “Nerede Kalmıştık” sloganı ile yola çıktık. Geçmişten gelen tecrübemizi kullanarak Türkiye’deki havacılığı daha ileriyi taşımayı hedefliyoruz." dedi.

SEKTÖRDE AÇIK VAR!

Bazı şirketlerin havacılıkta ileri noktada olduğu ve onların arasında varlık göstermeniz çok zorlaştığını belirten Prof. Dr. Ünsal Ban: "Son 10 yılda havacılık sektörü çok hızlı büyüdü. İstihdam açığı oluşmuş ve havayolu şirketlerimiz de dışarıdan pilot temini yoluna gittiler. Şu an Türk Hava Yolarında binin üzerinde yabancı pilot var. Öğrencilerimizin mezuniyeti ile birlikte bu eleman açığı da kapanacak." diye konuştu.

EMNİYETE ÖZEL İHA

Toplumsal olaylarda polis teşkilatına yardımcı araçlar ürettiklerini de belirten Prof. Dr. Ünsal Ban sözlerine şöyle devam etti: "Emniyet Genel Müdürlüğü’ne insansız hava aracı yapıyoruz. Sınır koruma, asayiş olayları gibi durumlarda kullanılmak üzere araçlar yapıyoruz. Yeryüzü artık insanlara dar geliyor. Gökyüzü fark yaratmak için en uygun yer. Ne kadar yükselirseniz o kadar büyüksünüz.  Biz dikine kalkan ve yatay gidebilen bir İHA için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakında bunların tanıtımlarını da yapacağız. Havacılık sektöründe bazı markalar artık sektörü ele geçirmiş durumda. Onların arasında olma savaşı verirseniz büyük ihtimalle başarısız olursunuz. Çünkü gerekli üretimleri yaparak doygunluk seviyesine ulaşmışlar. Bu yüzden İHA, uzay gemisi gibi alanlarda yoğunlaşmak gerekli."

HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ!

"Türkiye’nin ilk doktora yapmış pilotlarını da Türk Hava Kurumu Üniversitesi yetiştirmiş olacak. Bundan sonra uçaklarda pilotlarımız kendilerini tanıtırken Pilot Doktor unvanı ile tanıtacaklar." diyen Prof. Dr. Ünsal Ban: "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde Türkiye’nin neler yapabileceğini iyi görmemiz gerekiyor. Bu millet 1071’i, 1453’ü, Kurtuluş Savaşını gördü ve zaferle çıktı. Her şeyin üstesinden gelebilecek güçte ve beceriye sahibiz. Yeter ki birlik olalım" mesajı ile sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.