Balıkesir'de patlayıcı üreten fabrikada patlama: 12 ölü, 3 yaralı

Balıkesir'de patlayıcı üreten fabrikada patlama: 12 ölü, 3 yaralı
Balıkesir'in Karesi ilçesinde patlayıcı üretimi yapılan bir fabrikada, kapsül üretimi bölümünde meydana gelen patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Balıkesir'in Karesi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen patlama, büyük paniğe yol açtı. İsmail Ustaoğlu'nun açıklamalarına göre, patlama, patlayıcı üretimi yapılan bir fabrikada, kapsül üretimi bölümünde henüz belirlenemeyen bir sebeple gerçekleşti. Olayda 12 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Patlamanın ardından, bölgeye Balıkesir Valiliği tarafından çok sayıda 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikada çıkan yangına müdahale için ekipler hızlıca olay yerine ulaştı. Patlama sonrasında bölgedeki güvenlik önlemleri arttırıldı ve yetkililer, patlamanın sabotaj sonucu meydana gelmediğini, herhangi bir terör eylemi şüphesinin bulunmadığını belirtti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun. Saat 08:25’te patlayıcı üretim fabrikasında meydana gelen patlamada 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Olayın sebepleriyle ilgili soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Bölgedeki ekipler patlama sonrası incelemelerini sürdürürken, halktan olay yerinden uzak durmaları ve yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri istendi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.