Bakanlar ve MİT Başkanı TBMM'de! Güvenlik Komisyonuna kritik bilgilendirme
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan ve ulusal birlik ile demokratik değerlere katkı sunmayı amaçlayan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Komisyon üyesi ve MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bugün gerçekleştirilen önemli bir toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Öztürk, yaptığı açıklamada, komisyonun ülke güvenliği ve toplumsal istikrar açısından kritik bir süreci yürüttüğünü belirterek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın komisyona bilgi verdiğini duyurdu.

"Komisyon olarak Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditleri, toplumsal huzurun korunmasına yönelik adımları ve milli dayanışmayı güçlendirecek politikaları kapsamlı şekilde değerlendiriyoruz" diyen Öztürk, devletin güvenlik birimlerinin komisyonla düzenli temas içinde olmasının önemine dikkat çekti.

Bugünkü bilgilendirme toplantısında, iç ve dış güvenlik tehditleri, terörle mücadelede gelinen nokta, istihbarat çalışmaları ve toplumsal birlikteliği zedelemeye yönelik faaliyetlere karşı alınan önlemlerin masaya yatırıldığı öğrenildi.

Öztürk ayrıca, “Milli dayanışma sadece bir söylem değil, bu topraklarda bin yıldır var olan kardeşlik hukukunun, demokratik bilinçle harmanlanmasıdır. Komisyonumuz da bu ruhu yaşatma kararlılığıyla hareket etmektedir” ifadelerini kullandı.
Komisyonun önümüzdeki süreçte saha çalışmaları ve farklı kurumlarla istişare toplantılarına devam edeceği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.