Ayan’ın yeni çocuk kitap serisi raflarda yerini aldı

Ayan’ın yeni çocuk kitap serisi raflarda yerini aldı
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’de sınıf öğretmeni ve eğitimci yazar Kader Ayan, yeni kitabı "Ah Bu Başıma Gelenler" hakkında açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan eğitimci yazar Kader Ayan, yeni çıkan kitabı üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Ayan, eserinin içeriğini şu şekilde tanıttı: "Ah Bu Başıma Gelenler" hikaye seti, Eren isimli küçük bir çocuğun, yetişkinlerin sohbetlerinde geçen deyim ve atasözlerini anlamayarak yaşadığı komik olayları konu alıyor. Eren, bu yanlış anlamalar sonucu yetişkinler arasında gizli bir dil olduğunu düşünmeye başlar ve ardından pek çok eğlenceli olay gerçekleşir. Kitap, hem eğlenceli hem de öğretici bir hikaye serisi olarak raflarda yerini aldı.

kaderayan.jpg

Ayan, setin toplamda on kitaptan oluştuğunu ve her birinin bağımsız olaylardan oluştuğunu belirtti. Kitaplar, küçük bir çocuğun hayatından kesitler sunarken, aynı zamanda çocukların Türkçe kelime dağarcığını geliştirmeyi, kültürel birikimle tanışmalarını sağlamayı ve dilin düşünce gelişimine katkı yapmayı amaçlıyor. Her kitapta bir değerimiz, deyim ve atasözlerimiz ve zeka oyunu olan resfebe etkinliklerine de yer verildiği vurgulandı.

kaderayan2.jpg

Kitabın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi ve Türkiye Yüzyılı Marif Modeli göz önünde bulundurularak hazırlandığına değinen Ayan, bu projenin öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini desteklemeyi amaçladığını belirtti. Türkiye Yüzyılı Marif Modeli’nde yetkinlik ve erdemin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Ayan, kitabın da bu doğrultuda çocukların yetkin ve erdemli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını belirtti.

Kader Ayan’ın eserinin, öğrencilere değerler eğitimi anlamında önemli bir kaynak olacağına dikkat çekildi ve kitabın bol okuyuculu olması temennisinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum