Anızları yakmayın!

Anızları yakmayın!

Yaz sıcaklıklarının kendini iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde hububat hasadı, arpa ile başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel...

Yaz sıcaklıklarının kendini iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde hububat hasadı, arpa ile başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, çiftçilere anızların yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. BİLGİLENDİRME YAPILDI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda hububat hasadının başladığına vurgu yapan Müdür vekili Gürsel Doğan, anız yangınları ve biçerdöverle hasatta dane kaybı konularında üreticileri bilgilendirdi. YAĞIŞLAR FAYDALI OLDU Biçerdöverle hasatta dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Doğan, yapılmış ve üreticilere konuyla ilgili liflet ve broşürler dağıtıldığını söyledi. Doğan, “ 2016 Yılı Nisan ayı kurak geçmiş fakat daha sonraki yoğun yağışlarla hububat kendini toplamış olup, ortalama verimin 300kg/da’ın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir” dedi. KAYBA SEBEBİYETE CEZA “Yaklaşık 150-200 adet biçerdöverle yapılması beklenen hububat hasadı 40 kontrolör 1 koordinatör ve 1 koordinatör yardımcısı tarafından sürekli kontrol edilerek dane ve sap kayıplarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir. İlimizde kabul edilebilir dane kaybı % 3 olmakla birlikte bu oranın üzerinde kayba sebebiyet veren biçerdöver operatör ve sahiplerine kabahatler kanununa göre cezai işlemler uygulanacaktır. 2016 yılı hububat hasadı tüm üreticilerine hayırlı ve bereketli olsun” ifadesinde bulundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.