Akyön, Muhtarlara bilgi verdi

Akyön, Muhtarlara bilgi verdi

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla merkezdeki mahalle ve köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Programa, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, siyasi parti temsilcileri, eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Bahattin Akyön, merkezdeki mahalle ve köy muhtarları katıldı. Kahvaltılı toplantıda gündeme dair muhtarlara hitap eden Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla 3 gün süreyle milli yas ilan edildiğini anımsattı. Makas, muhtarlığın çok kıymetli bir müessese, devlet ve milletin ilk birleştiği nokta olduğunu vurguladı. Muhtarların devletin en uç noktada halka açılan kapısı ve devletin temsilcisi olduğuna dikkati çeken Makas, şöyle konuştu: "Milletin gözüyle baktığınız zaman ise tamamen milletin devlete açılan ilk kapısı. Devlet ve millet arasında avukatlık, ara buluculuk yapacaksınız ama milletin lehine yapacaksınız. Her şeyimiz millet için bizim devlet politikamızın temelinde, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu yatıyor. İnsanımızı mutlu ve refah içinde yaşatmadığımız müddetçe yaptığınız valiliğin, kaymakamlığın, muhtarlığın hiçbir hükmü yok. Önce insan. Dolayısıyla insanı yaşatacağız, devletimizi de daim kılacağız."

3001e517-6d51-436a-8f0d-ad4ddf1a22a5.jpeg

Vali Makas’ın ardından konuşan Eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Bahattin Akyön ise, 22 Ekim tarihinde açılışı yapılacak islami değerler külliyesi hakkında muhtarlar ve katılımcılara bilgiler verdi. Konuşmasında Kırıkkale'nin yakalamış olduğu bir rahmet rüzgarı, bir bereket rüzgarı, bir hayır rüzgarı, Birlik ve beraberlik rüzgarı olduğuna işaret eden Akyön, “ Bunu ben bir Bahattin olarak yapmadım. Bu Kırıkkale'mizin eseri, ülkemizin eseri, İslam aleminin eseri.”dedi. Sözlerinde müjdede veren Akyön, “Bir müjdeyi daha vereyim bu da Sayın Valimizin vesilesiyle oldu.! “ifadesini kullandı.

Akyön açıklamasında şunları kaydetti. “Bizim iki meclisimiz var: Biri erkekler mescidi 500 kişilik, diğeri de kadınlar mescidi 250 kişilik. Yani iki tane mescit bulunan iki tane camii bulunan büyük bir külliye. Bunu şundan dolayı yaptık: Kırıkkale'de hanımların bir araya gelmeleri, dini sohbetlerde bulunmaları, kermes yapmaları. Sayın Valimizin gelişiyle bereket başladı. Büyük bir kütüphaneyi başlattık. Kırıkkale'deki milli kütüphaneden sonraki kütüphane de İslami Değerler Külliyesi. Allah'a hamd olsun bugünden itibaren de faaliyete geçecek. Sayın Valimizin de oraya vermiş olduğu isimle Gazze Şehitleri İslami Eserler Kütüphanesi olarak ismi de konuldu. Kırıkkale'yi tanıtmak için Sayın Valimizin emrinde büyüklerimizin ve bürokratlarımızın emrinde hizmet için varız. 250 milyona mal olan bir eseri tamamladık. 22 tane ana bölüm var. Yani külliyede olması gereken lokantası, toplantı salonu, kütüphanesi, iki katlı müzesi var, Birinci kattaki müze, Siyer-i Nebi Müzesi. Peygamber efendimizin hayatını biz bütün bölümlerini hem dijital, hem görsel hem de koku eşliğinde 63 pakette yerleştirdik. Yani efendimizin hayatını tamamen görsel bir şekilde bitirdik. Peygamber efendimizin (sav) 33 adet mukaddes eşyaları ve toplam müzemizde 233 tane eser sergileniyor. Bunların hepsi sertifikalı. Bunların hepsinin kaynağı belli. Turizm Acenteleri Başkanıyla görüştüm Kırıkkale'miz turizm noktasında dini turizm açısından Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir olarak bir paket içerisine alındık. Bunların hepsini tamamladık.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.