31 ilin valisi değişti
SÜLEYMAN KAHRAMAN, SÜLEYMAN KAMÇI VE MUAMMER TÜRKER ATANDI Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesiyle 31 ilin valisi değişti. Kırıkkaleli hemşerimiz...
SÜLEYMAN KAHRAMAN, SÜLEYMAN KAMÇI VE MUAMMER TÜRKER ATANDI
Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesiyle 31 ilin valisi değişti. Kırıkkaleli hemşerimiz Süleyman Kahraman Erzincan Valiliğine, Muammer Türker Antalya Valiliğine, Daha önce Bahşılı’da kaymakamlık yapan değişik illerde valilik görevinde bulunan Süleyman Kamçı Malatya Valiliği atandı.
SÜLEYMAN KAHRAMAN KİMDİR?
Erzincan Valiliği görevine atanan Süleyman Kahraman 1956 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kırıkkale, Ankara ve İstanbul'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden 1980'de mezun olan Kahraman sırasıyla Zeytinburnu Kaymakam Refikliği, Çorum Ortaköy Kaymakam Vekilliği, Maden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilliği, Saimbeyli, Mengen, Kozluk ve Haymana Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
1989 yılında Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1990 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının İstanbul grubunda yer aldı.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirme üzerine 6 ay süreyle İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu.
11.05.2010 tarihinde Karaman Valiliğine atanan Süleyman Kahraman daha sonra Merkez Valiliğinde görevlendirildi. Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki hükümetin Bakanlar Kurulu Kararıyla Erzincan Valiliğine atanan Süleyman Kahraman evli ve üç çocuk babası.
SÜLEYMAN KAMÇI KİMDİR?
Süleyman Kamçı, 1956 yılında Trabzon İli Akçaabat İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat'ta tamamladı. 1975 yılında Akçaabat Lisesi Fen Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. 1979 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.
1980 yılında Trabzon Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırası ile Çaykara ve Devrek Kaymakam Vekillikleri'nde bulundu. 1983 yılında 66.dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile bitirerek Balıkesir İli Sındırgı ilçesi Kaymakamlığı'na atandı. 1986-1988 yılları arasında Ordu İli Aybastı ilçesi Kaymakamlığı, 1988-1991 yıllarında Bingöl Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bingöl Vali Yardımcılığı görevi sırasında bir yıl İngiltere'ye gönderildi.
1991-1994 yıllarında Kırıkkale İli Bahşili ilçesi Kaymakamı iken 20 Nisan 1994 tarihinde Mülkiye Müfettişliğine, Mülkiye Başmüfettişi iken Bingöl Valiliğine atanarak 1997-1999 tarihlerinde Bingöl Valisi olarak görev yaptı. Daha sonra Merkez Valiliği görevine tayin edildi ve Milli Güvenlik Akademisinin 28 Şubat 2000 - 26 Temmuz 2000 tarihleri arasında gerçekleştirilen 48.dönem eğitimini bitirdi.
4 Eylül 2000 tarihinden 19 Ocak 2006 tarihine kadar Çanakkale Valiliği görevinde bulundu. Bakanlar Kurulunun 30 Aralık 2005 tarih ve 2005/9864 sayılı kararnamesiyle Gaziantep Valiliği'ne atanan Vali Süleyman Kamçı, 26 Ocak 2006 tarihinde Gaziantep Valiliği görevine başladı.
MUAMMER TÜRKER KİMDİR?
Muammer Türker, 1963 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1986 yılında mezun oldu. 1987'de kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988'de bir yıl süreyle İngiltere'nin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz idari sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990-1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Muammer Türker, sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu, 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı'nda şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Dış İlişkiler ve AvrupaBirliği Koordinasyon Dairesi Başkanı iken, 2003 yılında Ulaştırma BakanlığıMüsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. Avrupa Birliği ile yürütülen tarama sürecinde Ulaştırma Politikası ve Trans-Avrupa Şebekeleri fasıllarının koordinatörlüğünü yaptı. Türk Telekomve Türksat şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2006-2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Hakkari Valiliği yaptı. 27 Nisan 2012 tarihinden bu yana Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüttü. İngilizce bilenMuammer Türker, evli ve 3 çocuk babası.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.