Alaattin Karaer

Alaattin Karaer

2022 Yılında kaybettiklerimiz (65)

Değerli okurlarımız!

2022 yılında kaybettiklerimiz yazılarının son günü…

2022 yılında aramızdan ayrılanlar sinema dünyasından, tiyatro dünyasından, medya dünyasından, edebiyat dünyasında ve televizyon dünyasından ünlü isimlerdi.

Kısaca birer birer yıldızlar gibi kayıp gittiler bu dünyadan.

Hiç bilmesek de birbirimizi, değerlilerimizdi onlar. Çoğu sanatçılarımız çocukluğumuzdan beri bizimle birlikte evimize konuk oldular. Radyo seslendirmelerinde, beyazperde de, televizyon ekranlarında, gazete ve dergilerde…

Kimilerini fotoğraflarını görünce hatırlayacağımız ünlülerdi…

Ölüm tarihlerine göre sıralayarak yazmaya başladık. Ancak insan yükü ağır denir. Fakat yokluğu da ağır geliyordu insanlarımıza… Tahammülümüz yoktu. Bir daha göremeyeceğimiz bu değerleri bir kez daha hatırlamak, birkaç satırla da olsa yeniden tanımak nedense zor geliyordu. Zaman zaman duyar gibi olmuştum ve kulağıma da gelmişti. “Daha bitmedi mi bu ölenler” diye!

Üzüntülerimi duyarlı okurlarımızla paylaşmak için söylüyorum. Çoğunun ölümünden dahi haberimiz olmamış onu gördüm. O nedenle de her yılın başladığında, geçmiş yılda kaybettiklerimizi birlikte hatırlayalım ve yakınlarına başsağlığı dileyelim demiştik.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle…

* * * * *

thumbnail-pakize-suda.jpg

Pakize SUDA!

(Oyuncu ve Yazar)

Oyuncu, yazar Pakize Suda 1952 yılında İzmir’de doğdu. Babası gazeteci Troçkist kitaplar yayınlayan Orhan Suda'dır. 17 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, Girit Türklerindendir. İzmir Kız Lisesi mezunudur. Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programı, Kanal 1 kapatılacağından dolayı Habertürk 'e alındı ve Habertürk kanalında Türkiye Konuşuyor isimli programı sundu. Ardından TVem'de Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumladı. Hürriyet Gazetesi'nde haftanın dört günü köşe yazısı yazdı ve 27 Aralık 2008 günü ekonomik kriz nedeniyle köşe yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı.

Habertürk’te yazan Suda, hastalığı nedeni ile Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir bakım evinde kaldı. Demans hastalığı ile mücadele eden Suda, hastalığının ilerlemesi neticesinde kimseyi tanımıyor ve hatırlamıyordu.

Rol aldığı filmler: Feride, Tarkan: Altın Madalyon, Ayrılık Acısı, Çılgın Dersane.

Rol aldığı diziler: Erguvan Yılları, Pembe Patikler, Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir, Sevda Çiçeği.

Sunduğu programlar: Dobra Dobra, Her Şeyi Konuşalım, Konuşa Konuşa, Lezzet Yolculuğu, Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim, Pakize Suda İle Gece Yarısı, Pakizeli Günler, Söylemezsem Olmaz, Türkiye Konuşuyor.

Kitapları:

  • Ağız Tadıyla Sevişemedik
  • Yenmiş Yutulmuş Sözler.

21 Aralık 2022 tarihinde tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde beyninde pıhtı atması sonucu 70 yaşında aramızdan ayrıldı.

Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!

* * * * *

thumbnail-ayse-gencer-1.jpg

Ayşe GENCER!

(Caz Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı)

Caz müziği sanatçısı ve söz yazarı Refie Ayşe Gencer, 10 Ocak 1956 yılında İstanbul’da sanatçı çift Ayten Alpman ile İlham Gencer'in kızı olarak doğdu.

Piyanist olan babaannesinden ilk müzik eğitimini aldı. 1977'de TRT İstanbul Radyosu'nun düzenlediği bir yarışmada birinci olduktan sonra Galata Kulesi’ndeki bir eğlence mekanında sahne alarak caz söylemeye başladı. Ardından Bodrum'da profesyonel olarak müzik yapmaya başladı. İlk albümünü 2011'de Bud Beatiful adıyla piyasaya sürdü. Akbank Caz Festivali, Yapı Kredi Caz Festivali, Antalya Caz Festivali, Bodrum Caz Festivali, Alanya Caz Günleri, Borusan Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Ankara Türk Amerikan Kültür Derneği Caz & Blues Festivali ile Ankara Caz Festivali gibi kültür ve sanat etkinliklerinde TRT Caz Orkestrası ve İstanbul Klarnet Korosu'yla beraber sahne aldı. Ayrıca sanatçılar Tuna Ötenel, Erol Pekcan, Nezih Yeşilnil ve Cankut Özgül'le ortak müzik çalışmaları yaptı. Son olarak 2022 yapımı Bergen adlı filmde annesi sanatçı Ayten Alpman'ı canlandırdı.

Sanatçı Bora Gencer'in ablası ve İlhan Gencer'in kız kardeşiydi.

Albümleri: Bud Beatiful.

Filmografisi: Bergen.

Mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle 30 Aralık 2022 tarihinde 66 yaşında aramızdan ayrıldı.

Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaattin Karaer Arşivi

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (24)

03 Haziran 2026 Çarşamba 16:17

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (23)

20 Mayıs 2026 Çarşamba 10:03

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (22)

13 Mayıs 2026 Çarşamba 10:52

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (21)

05 Mayıs 2026 Salı 12:23

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (20)

29 Nisan 2026 Çarşamba 10:15

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (19)

20 Nisan 2026 Pazartesi 11:18

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (18)

13 Nisan 2026 Pazartesi 15:20

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (17)

08 Nisan 2026 Çarşamba 12:46

Avukatlar Günü!

05 Nisan 2026 Pazar 11:03

2025 Yılında Kaybettiklerimiz (16)

01 Nisan 2026 Çarşamba 10:47