Alaattin Karaer

Alaattin Karaer

2017 Yılında Kaybettiklerimiz (16)

2017 Yılında Kaybettiklerimiz (16)

İbrahim ERKAL!

alaattin-karaer--kose-yazisi-027.jpg

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal, 12 Nisan 2017 tarihinde evinin otoparkında baygın halde bulunmuştu. Beyin kanamasın geçiren sanatçı ameliyat edildikten sonra yoğun bakıma alınmıştı. Hayatının en verimli çağında, 50 yaşında aramızdan ayrılan sanatçının hayat bir romandı aslında…

     Yaşam insanı nereden nereye getiriyor. Buna şans mı, kader mi, alın yazısı mı denir bilinmez.

     1967 yılında Erzurum’da doğdu. Ziraat işçiliğinden emekli babanın, ev hanımı annenin altı çocuğunun en büyüğüydü.

     İlkokul, ortaokul ve liseyi Narman’da okudu. İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik öğrenmiştir. Liseden sonra Ankara’da Musa Eroğlu Eğitim Merkezinde solfej ve nota dersleri aldı. Bu sonra da Ankara’nın çeşitli yerlerinde sahne aldı.

     İlk albümünden önce İbrahim Güzel ses adıyla Erzurum türkülerinden derlediği “Sarhoş Baki” albümümü çıkardı.

     Askerliğini 1987-1988 yıllarında İstanbul Kalender Orduevi’nde solist olarak yaptı. Askerlik bitiminde döndüğü Erzurum’dan 1989 yılında İstanbul’a bir pantolon bir ceket göç etti. İstanbul’da Telden Dile Müzik Merkezi’nde hem eğitimine devam etti, hem de Nişantaşı’nda garsonluk yaptı. 1991 yılında piyanist ve udi olarak sahneye çıkmaya başladı.

     1992 yılında Tekirdağ’ın Kumbağ İlçesi’nde bir yıl garson olarak çalıştı. 1992 yılının sonunda İstanbul’a dönerek, Tutku albümünü Telden Dile Müzik Merkezi’ndeki öğretmen arkadaşları ile yaptı. 1993 yılı başında hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısı’na elinde hazır Tutku albümüyle gitti. Kimseye beğendiremedi.

     Tam her şeyden vazgeçip Erzurum’a döneceği sırada albüm İskender Ulus’a rastladı. Onun sayesinde Tutku adlı ilk albümünü çıkardı. Albümü çıkınca garson olarak çalıştığı Restaurant’ta udi ve solist olarak çalışmaya başladı. Sonrası geldi, 1994 yılında ikinci albümü, 1996 yılında üçüncü albümü çıktı ve albüm içindeki “Canısı” şarkısı tüm Türkiye’yi sardı. Aynı yıl Temel Gürsü’nün yönettiği “Canısı” filmi ve yine Temel Gürsü’nün yönettiği 26 bölümlük “Canısı” dizisi, televizyonlarda reyting rekoru kırdı.

     2002 yılında “Ben Bu Şöhreti Sevmedim” adlı şiir kitabını çıkardı.

     Bestelediği eserleri; Zara, İzzet Yıldızhan,  Zeynep, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Burhan Çaçan, Gökhan Özen, Alişan, Ceylan, Mine Koşan, Soner Arıca gibi sanatçılar yorumlamıştır.

     İbrahim Erkal, Mevlana ve Yunus aşığı olup, tasavvufla her zaman ilgilendi ve her zaman bu felsefeyi şarkılarıyla hayatına yansıttı.

    Ödülleri:

     1997 - 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri (En İyi Beste).

     1998 – 4. Kral TV Video Müzik ödülleri – (Arabesk-Fantezi Erkek).

     Albümleri: Tutku, Sıra Bende-Aklımdasın, Gönlünüze Talibim, Sırılsıklam, De Get Yalan Dünya, Su Gibi, Aşkname, Gönül Limanı, Yüreğinden Öpüyorum – Gülüm, Aranağme, Burnumda Tütüyorsun.

     Filmleri: Canısı (Sinema Filmi), Canısı ( Dizi), Sırılsıklam (Dizi), Cennet Mahallesi (Dizi-Konuk Oyuncu).

     Kitapları: Ben Bu Şöhreti Sevdim, Şarkılarım 1.

 

   Beyin kanaması geçirmeden 12 gün önce üçüncü çocuğu dünyaya gelen sanatçı, bir ay kaldığı yoğun bakımdan çıkamadı, 11 Mayıs 2017 tarihinde aramızdan ayrıldı.

     Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!

 

Bu yazı toplam 1115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaattin Karaer Arşivi