Zorunlu olmadıkça ziyaret yapmayın!

Zorunlu olmadıkça ziyaret yapmayın!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren Koronavirüs salgınına karşı Kırıkkale Valiliği uyarı yaptı.

VALİLİK UYARDI: “KALABALIK ORTAMLARA GİRMEYELİM, ZORUNLU DURUMLARDA İSE BULUNDUĞUMUZ YERDE UZUN SÜRE KALMAYALIM”

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren Koronavirüs salgınına karşı Kırıkkale Valiliği uyarı yaptı.

KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Yaklaşık 8 ay önce Türkiye’de ilk vakanın görülmesiyle birlikte çeşitli önlemler ve denetimler sürdürülmeye devam ediyor. İl Salgın denetim ekipleriyle beraber çeşitli kurumların görev aldığı denetimler kapsamında vatandaşların sosyal mesafe-maske ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı özveriyle kontrol ediliyor. Kurallara uymayan vatandaşlara çeşitli ikazlar sonucunda idari para cezası uygulanıyor.

SALGIN TEHDİDİ HALEN DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda Kırıkkale Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşların ziyaret gerçekleştirmemesi konusunda önemli bir duyuru paylaştı. Yapılan açıklamada zorunlu kalmadıkça ziyaretler yapılmaması gerektiğine özellikle vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada, “Salgın tehdidi halen ve daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Salgının yayılması büyük ölçüde akraba ve ev ziyaretlerinden kaynaklanmaktadır.100 hastadan 65'inin ev ziyaretleri ve apartman içi programlardan sonra rahatsızlandığı görülmüştür.”

KALABALIK ORTAMDA UZUN SÜRE KALMAYIN

“Bu durum salgınla mücadelede konusunda hassasiyetimizi daha da artırmamız gerektiğine işaret ediyor. Bu mücadele ancak sizin desteklerinizle başarıya ulaşacaktır. Lütfen mecbur kalmadıkça ziyaretleri durduralım. Kalabalık ortamlara girmeyelim, zorunlu durumlarda ise bulunduğumuz yerde uzun süre kalmayalım” denildi.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.