Yurtseven'den afiş tehditi

Yurtseven'den afiş tehditi

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden önce şehrin bazı bölgelerine afiş asacaklarını belirterek,...

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden önce şehrin bazı bölgelerine afiş asacaklarını belirterek, "Buradan valiliğimizi ve emniyet müdürlüğümüzü uyarıyorum. Eğer bu yasal olan afişleri kaldırmaya kalkarlarsa tepkimiz CHP olarak çok sert olacaktır. Eğer müdahale ederlerse Denizli bu kez bu olayla Türkiye'nin gündemine girer. Biz haklı olduğumuz bir konuda Başbakan'a bazı sorular yöneltiyoruz, hakaret içermiyor. Onun için bir müdahaleye yeltenmesinler." dedi.
Yurtseven, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın 18. kez Denizli'ye geldiğini ifade ederek, "Toplu açılış adı altında devlet imkânlarını kullanarak, aslında propagandaya geliyor. Denizli 1. sıra adayı gibi halkın parasıyla kendi reklamını yapıyor ama her gelişinde Denizli kan kaybediyor. AKP iktidarında hakettiğini alacak dedikleri Denizli, geçmişte kazandıklarını da kaybediyor. CHP olarak, halkımızın gerçekleri bilmesi adına Başbakan'ın gelişiyle ilgili bir ilan hazırlattık. İlanda, 'Başbakan, hoş geliyorsun ama boş geliyorsun. AKP kazanıyor ama Denizli hep kaybediyor.' dedik." şeklinde konuştu. Denizli'nin icra takibine alınan bireysel kredilerde kara listeye girdiğini öne süren CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, "Denizli, İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada. 930 bin nüfuslu Denizli'de, icra dosyası 150 bine ulaştı. Bu yüzden dört olan icra dairesi sayısı dokuza çıktı. Sadece organize sanayi bölgesinde 34 fabrika kapandı. Milletvekili adaylarınızdan hangisinin şirketi, peşpeşe kurumlar vergisi rekortmeni oldu ve adının açıklanmasını istemedi? Rekortmen olmak gurur verici; acaba konumu gereği rekortmen olmaktan utandı mı? Yine başka bir adayınız, devletin hibe kredilerden kaç kere yararlandı ve ne kadar kredi aldı?" dedi. Denizli'nin büyükşehir olmasının hükümetin aldatmacasına dönüştüğünü öne süren Ömer Yurtseven, "2004 yerel seçimlerinde, 'Denizli hakettiğini alacak ve büyükeşir olacak.' dediler. Sonuç fiyasko. 2007 genel seçimi öncesi aynı senaryo sahnelendi ama yine fiyasko. 2009 yerel seçimleri ve 2010 referandum öncesi büyükşehir siyasi kozunu yine horlattılar, hattâ İçişleri Bakanı, geçen yıl ekim ayında Büyükşehir Yasası'nın TBMM'den geçeceğini açıkladı. Şimdi Başbakan, seçimden sonra Denizli'nin büyükşehir olacağını söylüyor. Yedi yıldır niye yapmadınız? Siz Denizli'nin, seçim öncesi siyasi rüşvetlere karnının tok olduğunu bilmiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.