YİBO'dan Türkiye üçüncülüğü

YİBO'dan Türkiye üçüncülüğü

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencisi Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen yüksek atlama müsabakalarında Türkiye üçüncüsü oldu.

 KIRIKKALE BİRİNCİ OLDU

Okul olarak eğitim öğretimdeki başarılarının yanı sıra birçok spor dallarında da önemli başarılar elde ettiklerini belirten Okul Müdürü Nuh Baraklı yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu olarak sadece kent genelinde değil ülke genelinde de başarıların olduğunu hatırlatan Baraklı, “Okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmeni Hülya Pala ve Gençlik Spor antrenörlerinden Ali Dereli öncülüğünde yıldız kızlarımız okul sporlarında yıldız kızlar kros müsabakalarında Kırıkkale de birinci oldu ve ilimizi Samsun’da temsil etti”

BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

“Samsun'da 18 ilin katıldığı bölge yarışmalarında yıldız kızlarda 5. oldu ve ilimizi başarıyla temsil etti.

Yine 18 Ocak 2020 tarihinde öğrencilerimizden Sudenaz Balıkçı İstanbul Ataköy Spor Kompleksi’nde yapılan yarışmalarda U16 2006 doğumlu sporcular kategorisinde yüksek atlama dalında 1 metre 47cm atlayarak Türkiye 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu olarak geçmiş yıllarda ilimizde düzenlenen badminton ve futsal spor müsabakalarında da Kırıkkale'de birinci oldu ve ilimizi bölge yarışmalarında  başarıyla temsil etti”

YARIŞMALARA KATILMAYA DEVAM EDECEK

“Bu yılda yine atletizm, badminton, bocce, futsal, masa tenisi, bisiklet dallarında öğrencilerimiz yarışmalara katılmaya devam edecek. Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu olarak her öğrencinin en az bir spor dalında çalışmalar yapması için hedef koyduk ve bunu başarıyla uyguladık. Okulumuzda eğitim gören 60 öğrencinin 50’si okul sporları müsabakalarında görev alacak olması bu hedefimize ne kadar ulaştığımızın göstergesidir. Öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Baraklı, bu yıl daha güzel başarılar temenni ettiklerini belirterek 2020 yılının başarı ve madalya yılı olacağını sözlerine ekledi.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.