Yerel seçim arenası iyice ısındı

Yerel seçim arenası iyice ısındı

2014 yılında yapılacak yerel seçimler için Ankara’nın iki metropol ilçesinde dün önemli bir gün yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adaylarını...

2014 yılında yapılacak yerel seçimler için Ankara’nın iki metropol ilçesinde dün önemli bir gün yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adaylarını belirleme yolunda Ankara’nın Etimesgut ve Mamak ilçelerinde eğilim yoklaması yaptı.

memet yula chp etimesgutMEMET YULA ETİMESGUT’UN İLK SIRASINDA

Eğilim yoklaması öncesi CHP Etimesgut İlçe Başkanı ve teşkilat üyeleriyle birlikte yedi aday adayının yaptığı konuşmalar dikkat çekti. Ortak söylev “Aday kim olursa olsun CHP Etimesgut’u alacak, kim seçilirse seçilsin herkes o aday için çalışacak” şeklinde oldu.

CHP’li üyelerin büyük bir çoğunluğunun katıldığı ve yaklaşık 2 bin 800 üyenin oy kullandığı Etimesgut’ta Memet Yula diğer adaylara fark attı. Eğilim yoklaması sonucunda Memet Yula 1564 oyla birinci sırada yer alırken, 842 oyla Ahmet Hüsrev Özkara ikinci, 235 oyla Zafer Yeşilgül ise üçüncü sırada yer aldı. Genel Merkez’in bu sonuçlar üzerinden belirleyeceği aday kim olur bilinmez ancak birbirinden güçlü bu üç isim Etimesgut siyasetinde şimdiden iddialarını ortaya koymuş durumdalar.

coskun torun mamak chpMAMAK’IN İLK SIRASI’NDA COŞKUN TORUN YER ALDI

CHP’nin Mamak’taki Eğilim Yoklamasına yaklaşık 7 bin 700 üye katıldı. Mamak’ta altı Aday adayı için yapılan oylamada Coşkun Torun 2 bin 595 oyla birinci çıkarken Durali Bozkurt 1995 oyla ikinci, Hüseyin Bayındır ise 1767 oyla üçüncü sırada yer aldı.

ETİMESGUT AK PARTİ’DE 23 ADAY ADAYI BAŞVURUDA BULUNDU

Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2013 tarihinde son bulan başvuru sürecinde 23 aday adayı ile Etimesgut’ta yüksek bir müracaatçı sayısına ulaştı. İlk başvuruyu yapan Nuri Niyazoğlu’nun ardından aday adayları adeta birbirini kovaladı ve 1 Kasım saat 17.00’de sona eren süreçte son dakikada Hamdi Arslan’da aday adaylığı için resmi müracaatını yaptı. AK Parti Etimesgut aday adayı listesinde kimler yok ki: Nuri Niyazoğlu, Ebubekir Kipel, Zübeyde Savaş Kılıç, Kenan Yılmaz, Serdar Arslan, Rıza Gezer, Adem Akdere, Tacettin Türeli, Muarrem Eligül, Hüsnü Bengün Efetürk, Kemal Sonunun, İsmail Cem Eren, Hilmi Özere, Muazzez Özdoğan, İmbat Muğlu, Mehmet Emin Ekinci, Muhsin Güloğlu, İdris Tetik, Ali Doğan, Orhan Deligöz, Bahadır Evci, Fikret Karadavut ve Hamdi Arslan.

Aysun Karakaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.