Yemek menüsünde tablet devri

Yemek menüsünde tablet devri

Ankara’nın meşhur Çukurağa sofrasında müşterilere kağıt menü yerine tablet menü veriliyor. Tablet menüyle karşılaşan müşteriler kısa bir şaşkınlığın...

Ankara’nın meşhur Çukurağa sofrasında müşterilere kağıt menü yerine tablet menü veriliyor. Tablet menüyle karşılaşan müşteriler kısa bir şaşkınlığın ardından tablet menüyü incelemeye başlıyor. 3 ana bölümden oluşan tablet menü, sipariş ardından misafir çocukların oyun eğlencelerine bırakılıyor.

Ana yemekler, içecekler ve ikramlar bölümleriyle göz dolduran menü tabletlerden, müşterilerin tablet üzerinden sipariş vermesine de olanak sağlanyor. Ankara’da bu hizmeti ilk olarak Çukurağa sofrasının çıkardığını vurgulayan İrfan Çukurağa, “27 tane tablet var. Kağıt menüyü kaldırdık. Müşteriler çok memnun. Teknolojinin insan üzerindeki etkisi malum. Artık insanlar her işini tabletler üzerinden yaptığı için menü işini de tablet formatına dönüştürdük. Çoğu insan yabancılık çekmiyor. Önce şaşırıyor ama tablet menüleri çok seviyorlar. Bu menüleri daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Sipariş verildikten sonra çocuklar isterse menü tabletler içindeki oyunları oynayabiliyor.” diye konuştu.

Çukurağa, son yıllarda özellikle akıllı telefon ve tabletlerin insan hayatındaki yerinin oldukça geniş olduğuna işaret ederek, "Vatandaş tüm işlerini tabletler üzerinden halledince restoran sahipleri olarak bizler de bu değişime ayak uydurmak zorunda kalacaktık. İlk yapan biz olalım istedik. İlk başta çok pahalı bir yatırım gibi gelse de müşteri memnuniyeti açısından çok faydasını göreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

tabletten siparis1Müşterilerden Seval Kılıç ise “Tabletleri bize verdiklerinde önce anlayamadık. İlk kez karşılaştığımız için biraz garip geldi. Sonra menülerin tablette sunulduğunu görünce hizmet açısından çok şaşırdım. Maliyetli olmuyor mu diye sordum. Kendilerinden çok emin bir şekilde müşteri memnuniyeti dediler. Tablet üzerinde yemekleri seçmek, teknolojinin geldiği noktaya son örnek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.