Yaz spor okulları cıvıl cıvıl

Yaz spor okulları cıvıl cıvıl

Yaz tatilini ilimizde sosyal ve sportif kurslarda değerlendirmek isteyen öğrenciler için 29 Haziran’da açılan ücretsiz yaz spor okulları devam ediyor. 30 branşta açılan kurslarda 7 bin 200 öğrenci birçok spor branşı ile tanışıp temel eğitime başlıyor.

ÜCRETSİZ SPOR YAPMA İMKANI

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 30 farklı branş ve 50 antrenör eşliğinde açılan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları devam ediyor. 29 Haziran’da başlayan Yaz Spor Okulları 29 Ağustos’ta sona erecek.  Yaz Spor Okullarında, öğrencilere antrenörler ve spor eğitmenleri eşliğinde ücretsiz spor yapma imkânı sunuluyor. Yaz okuluna katılan 7 bin 200 öğrenci hem öğreniyor, hem eğleniyor.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKACAK

Kırıkkale genelinde yaz boyunca hizmet verecek olan Yaz Spor Okullarında çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve birbirleriyle dostluk kurmaları sağlanıyor. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Vekili Adnan Vural; Yaz Spor Okuluna katılan öğrencilerimizin burada almış oldukları eğitim doğrultusunda yetenek taramasının yapılacağını belirtti. Yetenek taramasında başarılı olan sporcularımızın 2020 Olimpiyatları için hazırlanacağını söyleyen Vural, yaz spor okullarına hazırlanan öğrencilerimizden geleceğin milli sporcuları, Avrupa Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına inandığını dile getirdi.”

BU YIL İLK DEFA BAŞLATILDI

Konuşmasının devamında engelli spor merkezleri hakkında bilgi veren Vural; Engelli gençlerimizin evde hapis olmamaları gerektiğini belirterek, gençlerin sosyalleşmelerini sağlamak ve olimpiyatlara engelli sporcu yetiştirmek amacıyla bu yıl ilk defa başlatılan Engelliler İl Spor Merkezlerimiz hizmete girmiştir. Engelli vatandaşlarımızın ve velilerinin bu konuda duyarlı olmalarını ve İl Spor Müdürlüğümüze talepte bulunarak yardımcı olmalarını istemekteyiz” dedi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yaz Kur-an Kursu öğrencilerine yönelikte hazırlanan program doğrultusunda sportif etkinlikler devam ediyor.

Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.