Yangın ihbarına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 2 itfaiyeci öldü

Yangın ihbarına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 2 itfaiyeci öldü

Başkent Ankara'da yangın ihbarına giden itfaiye aracının yaptığı trafik kazası sonucu, 2 itfaiyeci hayatını kaybetti. İtfaiye aracının şoförü Onur...

Başkent Ankara'da yangın ihbarına giden itfaiye aracının yaptığı trafik kazası sonucu, 2 itfaiyeci hayatını kaybetti. İtfaiye aracının şoförü Onur Buran, kendilerini başka bir aracın sıkıştırması sonucu kazanın yaşandığını ileri sürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 06 DS 3005 plakalı itfaiye aracı, yangın ihbarı üzerine olay yerine gitmek için yola çıktı. Ancak Gölbaşı ilçesi çıkışında kontrolünü kaybeden araç, karşı yola geçti. Yan yatan itfaiye aracında bulunan itfaiyecilerden Berkan Güneş ile Ömer Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. İtfaiye aracının şoförü Onur Buran ise yaralandı. Şoför Buran'ın ciddi bir yarası bulunmadığı ve tedavi amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Kazanın duyulmasıyla birlikte kaza yerine, Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Trafik kazası alanını güvenlik çemberine alan polis ekipleri, hayatını kaybeden itfaiyecilerin üzerini örttü. Örtünün kalkmaması için ise itfaiyecilerin ayakkabıları ile kaskları konuldu. Kazanın olduğu çevreye ise itfaiyecilerin eşyaları saçıldı.

ankara itfaiye kazaİTFAİYE KAMERAMANI ÇEKİM YAPMAKTA ZORLANDI

Cenazelerin kaldırılması için polis ekipleri savcının olay yerine gelmesini bekledi. Savcının olay yerinde inceleme yapmasının ardından cenazeler ambulansa taşındı. Kaza yapan itfaiye aracı da olay yerinden kaldırıldı ve trafik tamamen açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş da kazanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. Kazayı duyan itfaiyeciler de olay yerine koştu. Yerde yatan arkadaşlarının cenazelerini görünce gözyaşlarına boğuldular. İtfaiyenin olaylara müdahalesini çekin itfaiyeci kameraman ise hayatının en zor çekimini yapmak zorunda kaldı. Çekim yapmakta zorlanan kameraman, gözyaşı döktü.

Trafik kazasında yaralı kurtulan itfaiye aracının şoförü Onur Buran da araçlarının sıkıştırıldığını ve bu sebeple kontrolü kaybettiklerini, karşı yola geçtiklerini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.