Yaban hayvanları için yiyecek bırakıldı

Yaban hayvanları için yiyecek bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü tarafından soğuk kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü tarafından soğuk kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

YEM BULMAKTA ZORLUK ÇEKEN HAYVANLAR

Kırıkkale’de kar yağışının başlaması ve doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmada zorluk yaşamaları üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü tarafından doğaya yem takviyesi yapılmaya başlandı. Balıkçılar, Avcılar ve Atıcılar Derneği ve VGEM Derneği ile birlikte; Balışeyh ve Sulakyurt İlçelerinin yüksek kesimlerinde karla kaplı alanlarında yemleme çalışması yapıldı. Dernek Başkanları Bedir Cebecİ ve Fatih Babadağ ile yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ortak yemler doğaya bırakıldı.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLMEDEN DEVAM EDİLECEK

Konu hakkında müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Derneklerimiz yemleme çalışmamıza 200 kg dane yem ve yaklaşık 200 ekmek ile iştirak etmişlerdir. Avcıların av hayvanlarını korumakla ve sürdürebilirliğini sağlamakla da görevli olduklarını yapmış oldukları yemleme çalışması ile göstermişlerdir, Kendilerine Şube Müdürlüğümüz adına teşekkür ederiz, 200 kg besi yemi, 200 kg sap/saman ve 800 kg dane yem olmak üzere 1200 kg yem takviyesinde bulunulmuştur. 2021 Yemleme döneminde toplamda 2000 kg yemleme yapılmıştır. Yemleme çalışması ile birlikte av koruma ve kontrol çalışması da icra edilmiştir, İhtiyaç duyulduğu sürece doğada bulunan yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunulmaya devam edilecek olup av koruma ve kontrol çalışmalarına da ara verilmeden devam edilmektedir” ifadesi yer aldı.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.