Vatanın geçilmezidir

Vatanın geçilmezidir

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

LAYIKIYLA YERİNE GETİRMİŞLERDİR

Önal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Bu cephenin isimsiz kahramanları; vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferi’ni elde etmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır.

BUNA OLAN İNANCIMIZ DA TAMDIR

“Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer, büyük Türk Ulusuna da Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin, imkânsızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu sebepledir ki tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaklardır. Buna olan inancımız da tamdır.”

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.