Vatan için canım feda!

Vatan için canım feda!

Barış Pınarı Harekâtı’nda yaralanan Kırıkkaleli Uzman çavuş Yasin Koyuncu, “Şehit kanlarıyla sulanan bu aziz topraklar için canım feda olsun” dedi.

BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDA YARALANAN KOYUNCU: “HAİNLER ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK”

 

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda yaralanan Kırıkkaleli Uzman çavuş Yasin Koyuncu, “Şehit kanlarıyla sulanan bu aziz topraklar için canım feda olsun” dedi.

ASKERİMİZİN MORALİ ÇOK YÜKSEK

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden temizlemek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda Kırıkkale’nin Hacılar kasabası nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Piyade Uzman çavuş Yasin Koyuncu, omzundan yaralandı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde tedavi gördükten sonra baba ocağında tedavisi süren Koyuncu, “Askerimizin morali çok yüksek. Hainler geçmişte başaramadılar, yine başaramayacaklar” dedi.

BİZLER, SİZLERİN DUASIYLA AYAKTAYIZ

Vali Yunus Sezer, CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin Barış Pınarı Harekâtı’nda yaralanan Uzman Çavuş Yasin Koyuncu'yu (23) ziyaret etti.

KIRIKKALE EN ÇOK ŞEHİT VEREN İL

Koyuncu'nun merkeze bağlı Hacılar beldesindeki baba evine giden Sezer, Önal Saygılı ve beraberindeki bazı il protokolü üyeleri, 12 Ekim'de Rasulayn'da keskin nişancının ateş etmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Koyuncu ile babası Ertuğrul Koyuncu'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sezer, Kırıkkale'nin 238 şehidinin ve gazilerin olduğunu ifade ederek kendileriyle gurur duyduklarını söyledi. Sezer Fiili olarak askerlerin yanında teröristlerle mücadele etmeseler de her evde askerlere dua edildiğini aktardı.

YÜREĞİMİZ SİZLERLE BERABER

Sezer, "Oradaki askerlerimize, güvenlik güçlerimize dua ediyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin.  Ülke olarak gönlümüz, yüreğimiz, dualarımız ve her şeyimiz sizlerle beraber. İnşallah kısa sürede terörist gruplar bertaraf edilerek bölgede huzur ve sükun hakim olur diye düşüncemiz var. Biz girdiğimiz yere sürekli barış, huzur götürüyoruz. Buradaki Suriyeli kardeşlerimizin de gideceği bir yeri olur. Amacımız o. Biz askerimizle, Mehmetçiğimizle her zaman gurur duyuyoruz. Bir kere Mehmetçik demek, merhamet demek. Gittiği yerlere huzur ve merhamet götürür. Hiçbir yere farklı amaçla gitmeyiz. Allah sizlerden razı olsun. Ayağınıza taş değdirmesin."

TERÖRİSTLER KAÇMAYA BAŞLADILAR

Uzman Çavuş Koyuncu da "Teröristler şu anda kaçmaya başladılar. Yakaladığımız ya da bize teslim olan terörist sayısı çok. Çok korkuyorlar ve kaçıyorlar. Başaramayacaklar ve hiçbir zaman bunu yapamayacaklar. Gerçekten Türk askerindeki cesaret, dünyada kimsede yok. Beni yaralayan keskin nişancı kadındı. Ama silah arkadaşlarım benim intikamımı aldılar. Komutanlarımızdan, silah arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Ben hastaneye gittikten sonra tanklarla, F-16'larla oraları yerle bir ettiler. Onun için içim çok rahat. Sağlık durumum iyi olsun hemen dönmeyi istiyorum." diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÖNAL: “KARDEŞİMİZ HAKKINI HELAL ETSİN”

Oğluyla gurur duyduğunu belirten gazi babası Ertuğrul Koyuncu, oğlu ile gurur duyduğunu ifade etti. Koyuncu, “Güvenlik güçlerimiz için her zaman dua ediyoruz” dedi. Milletvekili Önal ise; “Askerlerimiz oraya vatan için gittiler. Kendilerini siper etmekten de asla geri durmadılar. Bu kardeşlerimiz vatan kahramanlarıdır. Burada nefes almamız bu kardeşlerimizin sayesinde. Allah onlardan razı olsun. Gönlümüz, kalbimiz onlarla beraber. Ne zaman bizlere ulaşmak isterlerse bir telefon kadar mesafedeyiz. Çok şükür iyi gördük. Hepimize geçmiş olsun kardeşimizin bizde hakkı çok. Kardeşimiz hakkını helal etsin” dedi.

KOYUNCU: “GAZİ AMCASI OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM”

Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, “Ordumuzun her zaman yanındayız. İşin özel boyutunda da Türk Ordusu’nun yanında olduğumuz zaten aşikar. Yeğenimiz Yasin Kyouncu’nun orada görev yaparken gazi olması da ayrıca onur ve şeref verdi. Bir gazi amcası olmaktan şeref ve onur yüklüyüm.  Rabbim Barış Pınarı Harekâtında Kahraman Türk Ordumuzu muzaffer eylesin.  Türk Silahlı Kuvvetleri inşallah orada güvenliği sağlayarak bölgeye huzuru sağlayacaktır” dedi. Koyuncu’nun tedavisi de İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.