
Tuz tüketimine dikkat edin!
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, tuz tüketimine karşı vatandaşları uyardı.
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, tuz tüketimine karşı vatandaşları uyardı. Uzmanlar, “Vücutta sıvı dengesinin ve dolayısıyla kan basıncının düzenlenmesinde, asit-baz dengesinin sağlanmasında ve sinir-kas sisteminde uyarıların iletilmesinde tuzun önemli görevleri bulunmaktadır.
HARCADIĞIMIZ SÜREYİ AZALTMAKTA
Müdürlükte görev alan uzmanlar, “Dünyada ölümlerin yarıdan fazlasına bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olurken; bunların %30’unu kalp-damar hastalıkları oluşturmaktadır. Bu hastalıklar için en önemli değiştirilebilir risk faktörleri; aşırı tuz tüketimini de kapsayan sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, sigara kullanımı ve alkolün zararlı kullanımıdır.
Küresel COVID-19 Pandemisi dünyada virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için getirilen kısıtlamalar sosyalleşmek ve dışarda zaman geçirmek için harcadığımız süreyi azaltmaktadır. “
YEMEKLERDE TUZ YERİNE; LİMON
Evde geçirdiğimiz zamandaki artış ile birlikte daha fazla yemek pişirmek için fırsat doğmaktadır. Ev yapımı yemeklere lezzet katmanın tek yolu büyük bir tutam tuz gibi görünebilir, ancak yiyeceklerinizin daha fazla lezzetli olmasını sağlamanın aşağıda vereceğimiz örneklerle pek çok başka yolu vardır. Yemeklerde tuz yerine; limon, maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar gibi diğer lezzet arttırıcıları kullanmak
Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemler uygulayın” ifadesine yer verildi.
Haber: Ahmet Tezel
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.