Türkiye-Kenya ortak şirketler kervanına Tunasco da katıldı

Türkiye-Kenya ortak şirketler kervanına Tunasco da katıldı

Türk inşaat malzemeleri sektörünün Kenya, Güney Sudan ve Uganda pazarlarında ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan Türk-Kenya...

Türk inşaat malzemeleri sektörünün Kenya, Güney Sudan ve Uganda pazarlarında ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan Türk-Kenya ortaklı Tunasco şirketi, Ankara merkez ofisinin açılışı yaptı. Açılışa, Kenya Dışişleri ve Madencilik Bakanları katıldı.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta’nın Türkiye’ye düzenleyeceği resmi ziyaret vesilesiyle Türkiye'de bulunan Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohammed ve Madencilikden Sorumlu Devlet Bakanı Najib Balala’nın katıldığı açılış resepsiyonuna, Tunasco AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdulwalli Sharif Ahmed ve şirketin Türkiye sorumlusu Bülent Esat Çelik ev sahipliği yaptı.

Türkiye ile Kenya’nın diplomatik ilişkileri bağımsızlığını kazanmasından 5 yıl sonra 1968’de kurulduğuna dikkat çeken Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohammed, o tarihten itibaren Türkiye ile çok güzel bir ilişki içinde olduklarını anlattı. Mohammed, "Ticaret hacmimiz her geçen gün artarak devam ediyor. 15 milyon dolardan 140 milyon dolara çıktı. Bununla beraber potansiyel gerçekten çok daha büyük seviyelerde. Her iki ülkede de açık ekonomiye sahip, genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Kenya, merkez Afrika’da farklı ülkelere ticari kapı pozisyonunda." dedi. Ülkesinde çok sayıda Türk işadamı ve farklı organizasyonların olduğunun altını çizen Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohammed, "Ümidimiz o'dur ki, her alanda Türk yatırımları devam etsin." şeklinde konuştu. Yarın Türkiye ile Kenya arasında 7 işbirliği anlaşmasının imzalanacak olduğunu kaydeden konuk Dışişleri Bakanı, "‘Biz Türkiye’deki işadamlarından Kenya’da yatırım yapmalarını bekliyoruz. Bu hususta onların önünü açmak için gerekli kanuni düzenlemeleri yapıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.