Trafiğe havadan takip!

Trafiğe havadan takip!

​​​​​​​Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor. 

Araç yoğunluğu nedeniyle trafik akışında aksamaların yaşandığı yollarda, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bütün tedbirleri aldıklarını ifade etti. Aktürk, “43 ilin geçiş noktası olan Kırıkkale'de Kurban Bayramı boyunca drone'lu trafik denetimi yapılacak” dedi.

27 EKİPLE KONTROL OLACAK

Aktürk, Kurban Bayramı'nda vatandaşların rahat seyahat edebilmeleri amacıyla bir dizi önlem aldıklarını da ifade etti. Kırıkkale'nin ülkenin doğusu ile batısı arasında bir köprü olduğunu dile getiren Aktürk, şunları kaydetti: "Kırıkkale, Ankara bağlantılı olmak üzere Karadeniz'e, Doğu Anadolu'ya ve Güney Doğu Anadolu'ya giden 43 ilin bağlantı noktasında. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk yaşayacağız.”

DRONE İLE TAKİP YAPILACAK

“Bayram tatili süresince günde 100 bin aracın kentten geçeceğini tahmin etmekteyiz. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün talimatlarıyla trafik akışını olumsuz etkileyebilecek kavşakları, transit geçişleri sağlayabilmek adına kapatacağız. Trafik ışıklarının da süre ayarlamasını yapacağız. Kaza noktası dediğimiz kara noktalarda ekiplerimizi görünür hale getirmeye çalışacağız. Tüm ilimizde 27 ekiple kontrollerimizi sağlayacağız. Bu bayramda da yine drone uçurarak havadan karayollarımızın takibini yapacağız." Araç sürücüleri de başlatılan projeden memnun olduklarını belirtti.

Haber-Foto: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.