Topraklarını koruyanlara müjde

Topraklarını koruyanlara müjde

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, çevre amaçlı tarımsal arazilerin korunması programı kapsamında topraklarını koruyan çiftçilere, ödeme yapılacağı müjdesini verdi.

DESTEK ALMA FIRSATI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale’de ki çiftçilerin desteklenmesi ve tarım arazilerin korunmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi.  Yılmaz açıklamasının devamında, “Tarımsal üretim sürecinde meydana gelen su, toprak ve çevre kirliliği gibi sonuçlarla mücadele esasına dayanan Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Koruması Programı ( ÇATAK ) ile çiftçilerimize toprağını korurken destek alma fırsatı sunuluyor.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Bakanlığımız tarafından 2014 yılından itibaren ÇATAK kapsamına alınan ilimizde 2017 yılı program başvuruları başlıyor. 20 Mart 2017 ile 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvuruları alınacak programa çiftçilerimiz ilimiz merkezinde Kızıldere, Pazarcık, Kazmaca, Aşağımahmutlar, Yukarımahmutlar, Karacaali, Ahılı, Hasandede köyleri ve Hacılar kasabasından başvuru yapabilecekler. “

30 İLA 135 TL ÖDEME YAPILACAK

“ÇATAK Programı ile çiftçilerimiz 3 yıl süre ile 3 ayrı kategori için başvuruda bulunabilecekler. Program dahilinde çiftçilerimize; 1.Kategori: Minimum toprak işlemeli tarım uygulamaları için 30 TL/da. 2.Kategori: Toprak ve su yapısını korunması ve erozyonun engellenmesi için 60 TL/da. 3.Kategori: Çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaları için 135 TL/da destekleme ödemesi yapılacaktır. ÇATAK programının çiftçilerimize duyurulması adına 17 Mart 2017 tarihinde Hacılar kasabasında ilki yapılan bilgilendirme toplantısının ikincisi de 23 Mart 2017 tarihinde Hasandede köyümüzde yapıldı. Çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği toplantı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale ÖDEMİŞ ve teknik personellerin katılımı ile gerçekleştirildi.” dedi.                                                                                                                                                                                                                                               

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.